Klasiskais detektīvžanrs, sakausējot piedzīvojumus ar intriģējošu noslēpumu un izsmalcinātu loģisko analīzi, ir kļuvis par patiesi aizraujošu lasāmvielu.
Kronberga un Štāla nelielā diskusija par leģiona rašanās iemesliem noslēdzas ar lēmumu – noskaidrot patiesību no kāda bijušā leģionāra Rūdolfa Griezes mutes. Diemžēl, ieradušies pie viņa, draugi atrod to mirušu. Nošautu! Slepkavībai patērēto bezjēdzīgi daudzo ložu skaits izraisa aizdomas par atriebību. Bet izmantotais ierocis – padomju laika kalašņikovs – liecina par šo automātu parādīšanos nelegālajā tirgū. Taču lieta izrādās daudz nopietnāka. Kad izmeklēšanas gaitā sāk izkristalizēties neiedomājami daudz viltus, Kronbergs secina, ka te ir darīšana nevis ar atsevišķu noziedznieku, bet gan ar tai adekvātu organizāciju.

Lasītāju atsaucību jau ieguvuši šajā stilā sarakstītie Jāņa Ivara Stradiņa detektīvromāni: “Atvērtā seifa noslēpums”, “Dēmonu villa”, “Piedzīvojumi Francijā”, “Baumaņa lieta”, “Austrumu bankas miljoni”, “Lēdijas Šarlotes Geskelas nolaupīšana”, “Zilais pavediens”, “Melnā pils”, “Vecās kapsētas spoks”, “Zelta orda”, “Konrāda Laubes noslēpums”, “Mežvidu velns”.

Šā gada decembrī aprit tieši desmit gadi kopš Jāņa Ivara Stradiņa pirmā detektīvromāna “Atvērtā seifa noslēpums” nākšanas klajā. Pa šiem gadiem publicētas trīspadsmit grāmatas, bet četrpadsmitā – “Burbonu nama bagātības” jau uzrakstīta un manuskripta veidā gaida savu kārtu rakstnieka grāmatplauktā. Tiem, kam patīk loģiska prāta spēle un aizraujoši notikumi, nevienā no līdz šim iznākušajiem darbiem nav vīlušies. Reizē jātzīst, ka daudzi no detektīvžanra gardēžiem autora priekšā atzīmējuši viņa daiļradē nopietnu trūkumu – tā ir literatūra, no kuras neizlasot līdz galam nav iespējams atrauties.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!