Foto: LETA
Februāra sākumā tapa zināms, ka viena no Latvijas delegācijas dalībniecēm Londonas grāmatu tirgū, izdevniecība "Jumava" tirgojusi nelicencētas Džoannas Roulingas grāmatas par Hariju Poteru, kas varētu izdevniecībai liegt dalību grāmatu tirgū, kur Latvija šogad būs goda viesa statusā.

Kā portālam "Delfi" atklāja LIAA direktors Andris Ozols, tad sarunās ar "Jumavas" īpašnieku un valdes priekšsēdētāju Juri Visocki panākta vienošanās, ka izdevniecība grāmatu tirgū piedalīsies par saviem līdzekļiem, bez valsts un Eiropas līdzekļu atbalsta.

"Tas bija lēmums, ko mēs ar Juri Visocki koleģiāli izsvērām. LIAA negrib būt tiesnesis. Juridiski nekāda pamata noraidīt "Jumavas" dalību Londonas grāmatu tirgū nav, tie drīzāk ir ētiskas dabas iebildumi. Juris Visockis situāciju pats brīnišķīgi atrisināja. Neviens nevar aizliegt cilvēkam par saviem līdzekļiem braukt uz izstādi," komentēja Ozols.

Londonas grāmatu tirgus notiks no 2018. gada 10. līdz 12. aprīlim. Kopumā Baltijas rakstnieku delegāciju Londonas grāmatu tirgū veido 12 rakstnieki, kuri atspoguļo Igaunijas, Latvijas un Lietuvas augstāko sniegumu mūsdienu literatūrā. Latviju Londonas grāmatu tirgū pārstāvēs Inga Ābele, Nora Ikstena, Luīze Pastore un Kārlis Vērdiņš, savukārt Nora Ikstena būs viena no Londonas grāmatu tirgus "Dienas autoriem".

Sekot līdzi pasākumiem iespējams Latvijas literatūras eksporta platformas "Latvian Literature" mājaslapā izveidotajā kultūras notikumu kalendārā, kā arī platformas "Facebook" lapā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!