Foto: LETA
Aspazijas un Raiņa pilsētā Jūrmalā, kur ir daudzas ar abiem dzejniekiem saistītas vietas un objekti, dzejas svētki noris īpašā, Aspazijas un Raiņa piemiņas, gaisotnē, aicinot uz pastaigu pa abu dzejnieku takām.

10. septembrī plkst. 12.00 "Aspazijas māja" aicina uz kāpu promenādes pastaigu "A + R = MĪLA". Pastaigā no "Aspazijas mājas" uz Pumpuriem dalībniekiem būs iespēja iepazīt ar Aspaziju un Raini saistītas vēsturisku notikumu vietas, kultūrvēsturiskus, dabas un arhitektūras objektus.

Pastaigas noslēgumā "Aspazijas mājas" dārzā dzejas mīļotāji tiks cienāti ar karstu zupu, un vakars turpināsies jaukā atmosfērā ar dzejas lasījumiem. Gatavojoties pastaigai, dalībnieki aicināti sagatavot kādu dzejnieka vai paša sacerētu dzejoli, kas būs dalības maksa pasākumā.

Šogad aprit Aspazijas un Raiņa kāzu 120. jubileja, un tas, kas kļūst par pamatu abu dzejnieku kāzām, patiesi sācies tieši Jūrmalā. Abi dzejnieki Jūrmalā mitinājušies no 1894. gada līdz pat trimdas gadiem un šeit atgriezušies vairākkārt.

Dzejas dienas – latviešu literatūrai nozīmīgi svētki, kas tiek svinēti jau kopš latviešu dzejnieka Raiņa simtgades svinībām 1965. gadā. Šī gada Dzejas dienu programma veidota, parādot, cik daudzveidīga var būt dzeja, tā Jūrmalā tiks izdzīvota mūzikā, priekšnesumos, mākslas darbu izstādēs, pastaigās pa vēsturiskām vietām, tiekoties ar dzejniekiem – gūstot iedvesmu dzejas lasīšanai, baudīšanai un radīšanai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!