Foto: Publicitātes foto
Sagaidot Dzejas dienas, izdevniecībā "Liels un mazs" nācis klajā Leona Brieža dzejoļu krājums "Saputrotā putra" ar jauniem dzejoļiem pirmsskolas un jaunākā skolas vecuma bērniem, aģentūru LETA informēja izdevniecības kopvede Kristīne Dzene.

Šī ir astotā Brieža grāmata bērniem, iepriekšējā iznākusi 2007.gadā. Brieža atgriešanās bērnu literatūrā pēc ilgāka pārtraukuma ir gaidīts un iepriecinošs notikums. Viņam līdzi ir tautasdziesmu un pasaku noskaņas, mīļas sarunas ar māmiņu, vējiņa lidojums un krupīša lēciens, jautri danči ar govi un īsta suņu balle. Krājumā "Saputrotā putra" pārliecina tādas Brieža dzejas iezīmes kā muzikalitāte, tuvība folklorai un viņa savdabīgā intonācija, kas vienmēr liek nojaust gaiša prieka klātbūtni skumjās un vieglu skumju vēsmu rotaļās un priekos. Brieža dzejai ir mīļa un cilvēciska balss, tā rada kāda tuva, gādīga pieauguša cilvēka klātbūtnes sajūtu, drošības sajūtu, kuras ātruma un atvērtības laikmetā bērniem jau sācis pietrūkt, skaidro izdevniecības pārstāvji.

"Runa nav tikai par psiholoģisku iedarbību, bet arī par tādu pasaules modeli, kurā kultūra un tradīcija veido katras nākamās paaudzes drošo aizmuguri," saka grāmatas redaktore Inese Zandere.

Dzīvespriecīgas ilustrācijas grāmatai radījusi māksliniece Anna Vaivare. Grāmatas atvēršana, kas notiks Kalnciema kvartālā 12.septembrī plkst.12, būs viens no nedaudzajiem šā gada Dzejas dienu pasākumiem, kas domāti tieši bērniem.

Anna Vaivare ir ilustratore, kas strādā bērnu grāmatu ilustrācijas un komiksa jomā, piedalījusies arī izdevniecības "Liels un mazs" dzejas bilžu grāmatu sērijas "Bikibuks" veidošanā, ilustrējot Imanta Ziedoņa dzejoli. Viņas zīmējumu humānais un pozitīvais pasaules redzējums ir saskanīgs ar Brieža dzejas noskaņu.

Grāmatas atvēršanā lieliem un maziem klausītājiem savus dzejoļus lasīs autors, svētku putru vārīs izdevniecība "Liels un mazs", bet darbnīcā "Suņu balle" bērni varēs iet suniskās rotaļās un zīmēt suņu portretus kopā ar mākslinieci Vaivari.

Izdevniecības "Liels un mazs" grāmatas par vislabāko cenu iespējams iegādāties izdevniecības birojā Tērbatas ielā 49/51-12 un mājaslapā "www.lielsmazs.lv", kā arī visos lielākajos grāmatu veikalos, galerijā "Istaba", veikalā "M50", grāmatu un kultūrpreču mājā "NicePlace Mansards", veikalā "Mazputniņš", veikalā "Muhamors" un citur.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!