Apgāds "Mansards" sērijas "Mansarda kolekcija" ietvaros izdevis Klāva Elsberga grāmatu "Dzeja".

Grāmatā iekļauti dzejas krājumi "Pagaidīsim ausaino" (1981), "Bēdas uz nebēdu" (1986), "Velci, tēti" (1989), kā arī vairāki pirmpublicējumi. "Dzeja" nāk klajā dzejnieka 50. dzimšanas dienas gadā.

Klāvs Elsbergs, dzejnieks, atdzejotājs un tulkotājs, nedaudz darbojies arī prozas un kritikas žanrā. Publicējies kopš 1978. gada. Viņa dzīves laikā iznākuši dzejas krājumi "Pagaidīsim ausaino" un "Bēdas uz nebēdu", trešais – "Velci, tēti" – iznāca pēc autora nāves. Tulkojis no franču, angļu un krievu valodas. 1987. gadā nodibināta Klāva Elsberga prēmija par gada labāko debiju literatūrā.

23. septembrī Jaunajā Rīgas teātrī pirmizrādi piedzīvos izrāde ar Klāva Elsberga dzeju un vēstulēm "Klāvs". Tās veidotājs režisors Varis Piņķis saka: "Mani galvenokārt saista Klāva dzejas un reizē arī viņa dzīves intensitāte."

Savukārt dzejniece Inese Zandere raksta: "Klāvs bija svarīgs daudziem (..). Klāva nāve reizēm atgādina saplīsušas brilles, ko nevar noņemt. Ja tomēr izdodas, tad redz stipru un dzīvu cilvēku. Nopietnu, siltu un laimīgu kā siena kaudze vasaras naktī."

Klāva Elsberga grāmatu "Dzeja" iespējams iegādāties Latvijas grāmatnīcās, kā arī apgāda "Mansards" mājaslapā www.apgadsmansards.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!