Izdevniecība "Dienas grāmata" laidusi klajā Kornēlija Raiena grāmatu "Visgarākā diena: 1944.gada 6.jūnijs - D-Day". Grāmatu no angļu valodas tulkojis Valdis Mežapuķe.
Dokumentālais romāns "Visgarākā diena: 1944.gada 6.jūnijs - D-Day" atdzīvina kādas Otrā pasaules kara kaujas liktenīgās stundas ― tas ir episks vēstījums par D-dienu, Sabiedroto iebrukumu Normandijā, — tas ir stāsts par kauju, kas izmainīja Otrā pasaules kara gaitu. Raiens neromantizē karu — viņš apraksta gan varonību, gan neveiksmes un kļūdas, viņš raksta par cilvēkiem, kas ierauti kara bezjēdzībā.

Īru izcelsmes amerikāņu žurnālists un rakstnieks Kornēlijs Raiens (Cornelius Ryan, 1920—1976) bija viens no sava laika labākajiem kara korespondentiem. Viņa triloģijas par Otro pasaules karu pirmā grāmata "Visgarākā diena" (The Longest Day) iznāca 1959.gadā un kopš tā laika izdota 28 pasaules valodās vairāk nekā desmit miljonos eksemplāru.

1962.gadā Derils Zanuks uzņēma filmu "The Longest Day". Uz autora detalizētajiem cīņu aprakstiem balstīta arī Stīvena Spīlberga filma "Glābjot ierindnieku Raienu".

The Observer: "…šausminošs reālisms… grāmata par to, kas patiesībā ir karš. [..] Raiena kunga grāmata ir vērtīgākais no vēstījumiem, kas stāsta par šo notikumu."

Ģenerālleitnants Džeimss Geivins: "Neatkarīgi no tā, vai esat izlasījuši visu, kas sarakstīts par D-dienu, vai neesat lasījuši neko, vai cīnījāties, vai turējāties sāņus, ― jūs būsiet šī slavas pilnā un traģiskā stāsta maģiskā vēstījuma apburts tāpat kā es."

Džons Tolands ("New York Times Book Review"): "Esmu pārliecināts, ka D-dienas vēsture vislabāk atspoguļota tieši šajā grāmatā."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!