Foto: Publicitātes foto

Ceturtdien, 27. jūnijā, Latvijas literatūras eksporta platformas "Latvian Literature" pārstāve Juta Pīrāga piedalīsies grāmatniecības industrijas "The Bookseller" mārketinga un publicitātes konferencē Londonā, kur kā vienīgā starptautiskā pārstāve aicināta prezentēt Latvijas literatūras eksportu.

Šī gada konferences tēma ir "Pārslēdzot ātrumus" (Changing Gears) – vienalga, vai tas nozīmē sagatavoties kādam notikumam, radīt izcilu nosaukumu vai par spīti visam domāt radoši un palikt pie veselā saprāta. Starp vadošajām Apvienotās Karalistes izdevniecībām, autoriem un atzītiem tirgus speciālistiem industrijā kā vienīgo starptautisko pārstāvi konferences organizētājs "The Bookseller" ir aicinājis piedalīties arī platformu "Latvian Literature". Juta Pīrāga atklās platformas "Latvian Literature" komandas pieredzi, veidojot Latvijas kultūras programmu un publicitātes kampaņu Lielbritānijā 2018. gadā, kad Latvija kopā ar Lietuvu un Igauniju bija izvēlētas par Londonas grāmatu tirgus (The London Book Fair) viesu valstīm, kā arī pastāstīs par starptautiskā veiksmes stāsta – kampaņas #iamintrovert – radīšanu un attīstīšanu.

"Mums bija izveidojusies lieliska sadarbība ar "The Bookseller" iepriekš, kad kopīgi veidojām atsevišķu Latvijas literatūrai veltītu žurnāla pielikumu Londonas grāmatu tirgū 2018. gadā. Vairākkārt arī ievietojām žurnālā reklāmas, kurā kampaņas #iamintrovert seja – introvertais latviešu rakstnieks I. – dažādos veidos aicināja apmeklēt Latvijas stendus gan Londonas, gan Frankfurtes grāmatu tirgos. Man ir liels prieks, ka viņi ir novērtējuši mūsu izdarīto un mūsu salīdzinoši ļoti jauno komandu ir aicinājuši dalīties pieredzē ar pasaules līmeņa grāmatniecības nozares profesionāļiem," pastāstīja Juta Pīrāga.

Britu grāmatniecības industrijas žurnāla "The Bookseller" organizētā mārketinga un publicitātes konference vienkopus aicina vairāk nekā 300 grāmatu nozares speciālistus, lai kopīgi atklātu, izzinātu un diskutētu par aktuālākajām inovācijām grāmatu tirgū. "The Bookseller" ir vienīgais drukātais iknedēļas žurnāls Eiropā, kas informē nozares profesionāļus par jaunumiem grāmatu industrijā, sākot ar interesantākajiem jaunajiem autoriem un grāmatām un beidzot ar inovatīviem biznesa modeļiem.

Vairāk par konferenci var uzzināt šeit.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!