Foto: Publicitātes foto

Šonedēļ pieci latviešu dzejnieki – Inga Gaile, Krišjānis Zeļģis, Inga Pizāne, Artis Ostups un Madara Gruntmane – piedalās Eiropas Dzejas festivālā Apvienotajā Karalistē un Īrijā, kur Londonā, Norvičā, Mančestrā un Ņūbridžā izskanēs latviešu dzeja, portālu "Delfi" informē platformas "Latvian Literature" pārstāvji.

11. aprīlī pulksten 19.30 Inga Gaile, Krišjānis Zeļģis, Inga Pizāne un Artis Ostups piedalīsies lasījumā "Latvija Londonā" (Latvia in London), kas notiks sadarbībā ar vēl četriem britu dzejniekiem, lasot dzeju starpnacionālos pāros. 12. aprīlī pulksten 19.30 Inga Pizāne un Krišjānis Zeļģis piedalīsies lasījumā Norvičā, 13. aprīlī pulksten 19.30 abi dzejnieki uzstāsies Mančestrā, bet 15. aprīlī pulksten 19.30 Ņūbridžā, Īrijā, uzstāsies Latvijas dzejniece Madara Gruntmane.

Eiropas Dzejas festivāls (European Poetry Festival) norit laikā no 4. līdz 15. aprīlim un vienkopus deviņos pasākumos pulcē 70 avangardiskus dzejniekus no visas Eiropas.

Foto: Publicitātes foto

Kopš 2017. gada platforma Latvijas Literatūra organizējusi vairākās atdzejošanas darbnīcas, kurās piedalījušies dzejnieki no Latvijas un Apvienotās Karalistes, veidojot ilgtermiņa sadarbību un nodrošinot kvalitatīvus latviešu autoru atdzejojumus angļu valodā, kas vainagojies ar iespēju piedalīties dažādos starptautiskos dzejas festivālos Apvienotajā Karalistē un citur Eiropā.

Plašāka informācija par festivālu pieejama šeit, savukārt detalizētāk par Latvijas rakstnieku programmu ārvalstīs var uzzināt "Latvian Literature" mājaslapā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!