Latviešu valodā tiks laista klajā grāmatu sērijas par mazo burvi Hariju Poteru autores Džoannas K. Roulingas pirmā grāmatu pieaugušajiem, kuru Latvijā izdos apgāds "Jumava". Idošanas datums Latvijā vēl tiks apstiprināts, taču zināms, ka tas būs pēc 27.septembra, kad grāmata tiks publicēta Anglijā.

Kā portālu "Delfi" informē apgāda "Jumava" pārstāvji, darbs "The Casual Vacancy" vēsta par to, ka tad, kad četrdesmit gadus vecais Berijs negaidīti mirst, mazās Anglijas pilsētiņas Pegfordas iemītnieki ir šokā.

Pegforda ir šķietami idilliska Angļu pilsētiņa ar bruģētu tirgus laukumu un veclaicīgu abatiju, bet zem skaistās virskārtas slēpjas pilsēta, kuras iekšienē noris karš starp iedzīvotājiem.

Bagātie karo ar nabagajiem, pusaudži ar vecākiem, sievas ar vīriem, skolotāji ar skolēniem… Pegforda nav tāda kā šķiet pirmajā brīdī.

Brīvā vieta, ko atstāja Berijs, draudzes padomē drīz kļūst par iemeslu lielākajai kaujai, ko pilsēta ir pieredzējusi. Kurš triumfēs vēlēšanās, kur par ieročiem tiek izmantotas kaislības, divkosība un negaidīti atklājumi?

"Lai gan rakstīšanas procesu es izbaudīju tikpat, cik darbu pie Harija Potera sērijas, kuru Latvijā lieliski publicēja izdevniecība "Jumava", mana jaunā grāmata būs citādāka. Veids, kā "Jumava" plāno pieiet manas literārās karjeras nākamajam pakāpienam, pārsteidza, un es esmu priecīga par mana jaunā romāna "The Casual Vacancy" izdošanu latviešu valodā," norādījusi Roulinga.

Izdevniecības "Jumava" vadītājs Juris Visockis pauda prieku par autores lēmumu un norādīja: "Mēs esam lepni, ka Roulinga izvēlējās mūs kā izdevējus savai debijai pieaugušo literatūrā un mēs ceram, ka grāmata sasniegs Latvijas auditoriju. Mēs vēlam lielus panākumus grāmatai!"

Roulinga grāmatu sērijas par Hariju Poteru autore. Starp 1997.un 2007.gadu ir izdotas septiņas viņas grāmatas, kas pārdotas vairāk ne kā 450 miljonos eksemplāru visā pasaulē, izplatītas 200 valstīs un tulkotas 74 valodās un ir uzņemtas astoņas filmas.

Roulinga ir vairāku balvu laureāte, tostarp Britu impērijas ordeņa kavaliere par ieguldījumu bērnu literatūrā, Francijas goda leģiona ordeņa ieguvēja, tāpat viņa saņēmusi Astūrijas Prinča un Hansa Kristiana Andersena apbalvojumus. Viņa atbalsta daudzus labdarbības projekts caur savu trasta fondu "Volant", kā arī ir labdarības organizācijas "Lumos", kas cenšas uzlabot nabadzīgu bērnu dzīvi, dibinātāja.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!