Foto: Publicitātes attēls
No 8. līdz 23. aprīlim, pulksten 23.59, portālā "Delfi" norisinās Latvijas Literatūras gada balvas (LaLiGaBa) publikas balsojums, ļaujot arī lasītājiem pašiem izvērtēt spilgtākos pērn izdotos darbus un noteikt savu simpātiju.

Uz balvu šogad piecās kategorijās pretendē 20 dažādas grāmatas. Nominantu vidū ir gan pašmāju dzejas un prozas pārstāvju jaunākie darbi, izcilākie ārvalstu literatūras tulkojumi, grāmatas bērniem un spilgtākie debitanti.

Nobalsot var reizi 24 stundu laikā no vienas IP adreses. Vienā reizē ir iespējams nobalsot par vairākiem LaLiGaBa pretendentiem. Portāls "Delfi" patur tiesības pārbaudīt rezultātus un dzēst negodīgi veiktos balsojumus. Balsojums ierobežots reklāmbloķētāju lietotājiem.

Nobalso par Latvijas Literatūras gada balvas lasītāju simpātiju!

Jau ziņots, ka Latvijas Literatūras gada balva šogad tiks pasniegta 25. aprīlī. Mūža balvu jau saņēmusi Londonā dzīvojošā latviešu dzejniece Velta Sniķere. Savukārt šā gada speciālbalva par īpašu veikumu literatūrā tiks piešķirta bilingvālajam dzejas krājumam "Trilium / Trillium" lībiešu un angļu valodā.

Kā ik gadu, gaidot Latvijas Literatūras gada balvas ceremoniju, norisinās nominantu dzejas un prozas lasījumi – ar aktuālajiem dzejas jaunumiem varēs iepazīties 9. aprīlī pulksten 18 Raiņa un Aspazijas mājā, Baznīcas ielā 30, Rīgā, bet prozas lasījumi notiks 18. aprīlī pulksten 18 "NicePlace Telpā", K. Barona ielā 21a, Rīgā.

Latvijas Literatūras gada balva ir nozīmīgākais gada notikums literatūras nozarē Latvijā, tas nodrošina literāro darbu profesionālu izvērtējumu un atzinības izteikšanu autoriem par izcilākajiem darbiem, kuri gada laikā publicēti Latvijas rakstniecībā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!