Foto: LETA
Šajā nedēļas nogalē Vācijā notiks starptautiskais Leipcigas grāmatu tirgus, kurā plaši būs pārstāvēti arī Latvijas rakstnieki. Laikā no 14. līdz 17.martam tiks piedāvāts nacionālais grāmatniecības stends un 11 rakstnieku lasījumi gan mesē, gan skolās, portālu "Delfi" informē Latvijas Literatūras centrs.

Leipcigas grāmatu mesē Latviju šogad pārstāvēs Juris Zvirgzdiņš, Inga Žolude, Māra Cielēna, Kristīne Želve, Vilis Lācītis, Nora Ikstena un Kristīne Ulberga. Latvija prezentēs savus stāstus bērniem un pieaugušajiem par sajūtām, meklējumiem pasaulē, tradīciju dzīvo klātbūtni, dzīves mākslu un svinēšanu, ko ilustrēs Latvijas autoru darbi.

Latvijas stendā būs izvietoti "Literatūras gada balvas 2011" laureātu darbi, latviešu autoru jaunāko darbu paraugtulkojumi, "Zelta ābeles" kolekcija, bērnu literatūras kolekcija un vācu valodā tapušie latviešu autoru tulkojumi. Stenda radošā koncepcija apvienos Gitas Treices ilustrācijas no pasaules skaistākai gramatai nominētās Džordi Sjerra i Fabra grāmatas "Kafka un ceļojošā lelle" un Ievas Samauskas "Meitene, kas zināja visas pasaules valodas".

Stenda māksliniecisko koncepciju izveidojusi māksliniece Ūna Laukmane und Jānis Brinkmanis.

Latvijas stendā un lasījumu programmā akcents likts uz mūsdienu bērnu literatūru un grāmatām, kas stāsta par latviešu izdzīvošanas stratēģijām un dzīves mākslas meklējumiem.

Latvijas līdzdalības un Leipcigas grāmatu tirgus stenda koncepcijas pamatā ir vēlme parādīt un sniegt iespēju pamanīt Latviju un tās rakstniecības tradīciju un tendences pasaules daudzveidībā, celt gaismā mūsu unikālos stāstus, tēlus un dzīves garšu. Vienlaikus arī ieinteresēt un veidot ciešu sadarbību ar Vācijas izdevniecībām, lai nākotnē literatūras apmaiņa būtu aizvien aktīvāka un aizvien vairāk latviešu autoru tiktu tulkoti vācu valodā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!