Foto: Publicitātes foto
Šonedēļ Vācijā notiek starptautiskais Leipcigas grāmatu tirgus, kurā pārstāvēta arī Latvija. No 2015. gada 12. līdz 15. martam meses apmeklētāji var iepazīties ar Latvijas nacionālo grāmatniecības un literatūras stendu un klausīties rakstnieku lasījumos.
Lai popularizētu latviešu autoru grāmatu tulkojumus vācu valodā un veicinātu jaunu tulkoto grāmatu iznākšanu, Latvijas autorus Leipcigas grāmatu mesē un festivālā "LeipzigLiest" šogad pārstāv
Valentīna Freimane
, Alise Tīfentāle,
Osvalds Zebris
,
Kārlis Vērdiņš
, Anna Auziņa un Maira Dobele, kuru darbus vāciski tulkojuši Matiass Knolls, Nikole Nau, Britta Ringere, Bertolds Forsmans un Markuss Roduners.

Autori piedalīsies Baltijas dzejas lasījumu vakarā, prezentēs jauniznākušās grāmatas vācu valodā un iepazīstinās ar sērijā "Mēs. Latvija, XXgadsimts" iznākušajiem darbiem - Osvalda Zebra romānu "Gaiļu kalna ēnā" un Paula Bankovska romānu "18".

14. martā notiks Valentīnas Freimanes grāmatas "Ardievu, Atlantīda!" vācu izdevuma "Adieu, Atlantis" atklāšana. Grāmatu izdevusi Vācijas izdevniecība "Wallstein Verlag", vācu valodā tulkojis Matiass Knolls. Grāmatu "Ardievu, Atlantīda!" latviešu valodā izdevis apgāds "Atēna" 2010. gadā, un tā saņēma Latvijas Literatūras gada balvu.

13. martā Leipcigas grāmatu mesē un 17. martā Lietuvas vēstniecībā Berlīnē notiks latviešu rakstnieces un mākslas zinātnieces Alīses Tīfentāles un lietuviešu rakstnieces Daļas Staponkuteslasījumi un diskusija par aktuālajām tendencēm laikmetīgajā literatūrā Latvijā un Lietuvā. Alises Tīfentāles romāns "Rīgas siltums" (vāciski "Im Sog von Riga") Vācijā iznāca 2014. gadā apgādā "BaltArt-Verlag", vācu valodā tulkojis Markuss Roduners; tā pirmizdevumu 2003. gadā laida klajā apgāds "Atēna".

Latvijas stendā Leipcigā izvietotas mesē pārstāvēto autoru grāmatas, Eiropas Savienības Literatūras balvas ieguvēju Latvijā darbi, bērnu literatūras kolekcija, latviešu autoru jaunāko darbu paraugtulkojumi un Latvijas autoru darbu tulkojumi vācu un citās valodās.

Latvijas literatūras un grāmatniecības stendu no kartona veidojis Jānis Mercs, stenda noformējumā izmantots Zanes Ernštreites veidotais zīmola "NicePlace" dizains.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!