Ceturtdien, 5.oktobrī plkst. 15:00, Visvalža ielā 4a, Latvijas Universitātes Bibliotēkas Humanitāro zinātņu bibliotēkas lasītavā svinīgi tiks atklāts Vācu, angļu un amerikāņu literatūras centrs, kas izveidots pateicoties Latvijas Universitātes Goda doktora Helmuta Vintera nozīmīgajam grāmatu dāvinājumam, portālu "Delfi" informēja LU preses centrā.
Divus gadus, 2001. un 2002. gadā, dr. Helmuts Vinters strādāja Moderno valodu fakultātē. 2004. gadā zinātniekam tika piešķirts Latvijas Universitātes Goda doktora nosaukums. Neilgi pēc tam dr. Helmuts Vinters aizgāja aizsaulē, novēlot savu ārkārtīgi bagāto filoloģisko bibliotēku Moderno valodu fakultātei.

Pateicoties zinātnieka atraitnes prof. Renātes Krollas iniciatīvai un Universitātes vadības atsaucībai, kā arī Latvijas Universitātes Bibliotēkas un Moderno valodu fakultātes sadarbībai, studentiem un pētniekiem ir radusies iespēja strādāt ar izcilu filoloģisku bibliotēku par vācu, angļu un amerikāņu literatūru, kas vākta daudzu gadu garumā.

Dr. Helmuta Vintera vārdā nosauktā Vācu, angļu un amerikāņu literatūras centra atklāšanu ar savu klātbūtni pagodinās prof. Renāte Krolla. Svinīgajā brīdī būs klāt Latvijas Universitātes rektors prof. Ivars Lācis, Universitātes vadības, Bibliotēkas un Moderno valodu fakultātes pārstāvji.

Dr. Helmuts Vinters savs zinātniskajos darbos ir pievērsies literatūras teorijai un literatūrkritikas vēsturei. Mūža lielāko daļu profesors strādāja Gīsenes Universitātē. Zinātnieks ir strādājis par vācu un salīdzinošās literatūras profesoru arī Bristoles universitātē, Ņujorkas universitātē un Buenosairesas universitātē, Ceilonas Universitātē, kā arī citās augstskolās.

Pavisam Latvijas Universitātes Bibliotēkas kolektīvs ir apstrādājis dr. Vintera dāvinājuma 5 122 grāmatu eksemplārus. Jau šobrīd ikvienam lietotājam ir pieejama informācija par dāvinājumu Bibliotēkas elektroniskajā katalogā. Pēdējo gadu laikā Bibliotēkas lasītāji varēja regulāri iepazīties ar šo dāvinājumu Jaunieguvumu izstādēs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!