12. septembrī, Dzejas dienu pasākumā "Ceļojums ar dzejniekiem" tika pasniegtas "Latvju Tekstu" redakcijas balvas labākajam dzejas un atdzejas krājumam sadarbībā ar e-grāmatu platformu "Fabula".

Balvu par labāko dzejas krājumu saņēma Daina Sirmā par krājumu "Iekšpagalms" (Pētergailis, 2014), kas ir dzejnieces otrā grāmata pēc debijas dzejas krājuma "Kailsals".

Pirmo reizi balva labākajam atdzejas krājumam tika pasniegta sadarbībā e-grāmatu platformu "Fabula", kuru šogad pasniedza Uldim Bērziņam par viņa atdzejoto čehu dzejnieka un publicista Jaroslava Seiferta dzejas izlasi "Dzeja" (Mansards, 2015).

Krājumā atdzejotājs iekļāvis dzejoļus no pēdējiem sešiem Seiferta krājumiem, tā atklājot čehu autora vēlīnā posma daiļradi. Balvu Ulža Bērziņa vietā saņēma viņa meita Una, taču atdzejotājs sūtīja visiem klātesošajiem sveicienus ar viedtālruņa palīdzību.

Sadarbībā ar apgādiem "Mansards" un "Pētergailis" Fabula savā aplikācijā piedāvā bezmaksas iepazīties ar abu laureātu krājumu fragmentiem. Ar abiem fragmentiem var iepazīties sadaļā "Dzejas dienas laureāti".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!