Foto: Publicitātes attēli
Otrdien, 26. aprīlī, pulksten 18 Liepājas pārstāvniecībā Rīgā, Torņa ielā 4/2A-201, tiks prezentēta apgāda "Jumava" izdotā roka grupu "Līvi" un "Saime" dibinātāja Jura Pavītola grāmata "Liecinieka spoguļportrets".

Pasākuma apmeklētājus sagaida stāstījums par grāmatu un autora muzikāls sveiciens.

Grāmatā "Liecinieka spoguļportrets" Juris Pavītols apraksta redzēto un piedzīvoto rokgrupu dibināšanas laikos, kā arī notikumus, kas skāruši kolektīvu mūziķus un to pamatlicēju. Autors atklāj personīgo pieredzi, stāstot par rokmūzikas aizkulisēm, kā arī grupu "Līvi" un "Saime" attīstību.

Juris Pavītols par grāmatas ieceri un tapšanu saka: "Par "Līviem", mazāk pa "Saimi" runāts un rakstīts gana daudz laba, tomēr bieži vien arī nepatiesi un kļūdaini, tāpēc kaut kas no manis paustā, iespējams, varētu saērcināt kādu draugu vai paziņu.[..] Tā kā esmu bijis saistīts ar Liepājas un Valmieras grupām, pieļauju, ka mans redzējums varētu izgaismot un izskaidrot vairākas patiesības, nepatiesības vai puspatiesības. [..] Kāpēc to daru — taču jau vēstures dēļ, un sirdsapziņa tandēmā ar godaprātu arī prasa savu!"

Apgāda "Jumava" valdes loceklis Juris Visockis par sadarbību ar autoru saka: "Jura Pavītola grāmata "Liecinieka spoguļportrets" lieliski papildina mūsu apgāda izdoto biogrāfiju sēriju, kurā jau iznākušas Imanta Skrastiņa, Induļa Emša un citu sabiedrībā zināmu personu grāmatas, sniedzot iespēju lasītājiem ielūkoties zināmos un aizkulisēs palikušos notikumos no jauniem skatupunktiem. Sadarbība ar Pavītola kungu bijusi un turpina būt ļoti veiksmīga arī pēc grāmatas iznākšanas, viesojoties pie lasītājiem dažādās Latvijas vietās".

Juris Pavītols ir latviešu mūziķis, politiķis, bijušais zemessargs un Latvijas Tautas frontes dalībnieks. Viņš uzskatāms par vienu no pašmāju roka pamatlicējiem. Savu individuālo stilu mūziķis attīstījis paša vadītajos kolektīvos "Līvi" un "Saime".

Ieeja prezentācijas pasākumā – bez maksas.

Grāmata "Liecinieka spoguļportrets" pieejama lasītājiem grāmatnīcās visā Latvijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!