Foto: Publicitātes foto
Sestdien, 8.novembrī, plkst. 19 grāmatu un kultūrpreču mājā "NicePlace Mansards" (Kr.Barona ielā 21a, Rīgā) notiks lietuviešu dzejas vakars. To varētu saukt arī par latviešu un lietuviešu dzejnieku draudzības vakaru, kurā tiks lasīti gan dzejoļu oriģināli, gan to tulkojumi abās valodās, norāda rīkotāji.

Šī vakara iniciatore ir lietuviešu dzejniece Ilze Butkute, kuru mums bija iespēja dažādos lasījumos iepazīt jau šī gada Dzejas dienās. Kopā ar viņu lietuviešu dzeju pārstāvēs Benedikts Januševičs, Jurgita Jasponīte, Aušra Kaziliūnaite un Ramūne Brundzaite. Latviešu pusē - Ivars Šteinbergs, atdzejojumus lasīs Jānis Elsbergs un Indra Brūvere-Daruliene. Pasākumā tiks lasīti arī Arvja Vigula dzejoļi un to atdzejojumi, lai arī autors pats pasākumā nepiedalīsies.

Ideja par šādu pasākumu Butkutei radusies pēc dalības festivāla "Dzejas dienas", kaut mīlestība pret Latviju un tās kultūru parādījusies jau sen.

"Šogad piedalījos Dzejas dienās – pievienojos brīnišķīgai dzejas tulkošanas darbnīcai un lasīju savu dzeju. Un, godīgi sakot, Dzejas dienas mani ļoti pārsteidza. Redziet, Lietuvā dzejas festivāli nav īpaši populāri to cilvēku vidū, kuri paši dzeju nelasa. Es nespēju noticēt, kad Rīgā ieraudzīju pārpildītās pasākumu norises vietas! Vietas pārpildītas KULTŪRAS dēļ. Tas ir lieliski. Un ko tādu reti var redzēt Lietuvā," skaidro Butkute.

Pasākuma rīkotāji labprāt atbildēs uz klātesošo jautājumiem, diskutēs un vakara noslēgumā dalīsies iespaidos pie kūpošām tējas tasēm.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!