Foto: F64

Dzejniece Māra Zālīte piektdien, 5. augustā, savā "Facebook" profilā publicējusi aicinājumu ziedot savas kolēģes, rakstnieces Noras Ikstenas veselībai.

Zālīte raksta, ka ar Ikstenu šī gada aprīlī esot notikusi nelaime, nenorādot, kāda veida veselības problēmas viņu piemeklējušas. Dzejniece arī raksta, ka ārsti neesot devuši daudz cerību un kolēģe bijusi uz "mūžīgās aiziešanas robežas". Tomēr nu stāvoklis uzlabojies.

"Ārsti un Nora cīnījās par dzīvību. Viņi uzvarēja, un, lūk, vakar - 2022. gada 4. augustā Nora ir atgriezusies mājās!" raksta Zālīte.

Taču, lai izveseļotos pilnībā vēl būšot vajadzīga ilgstoša ārstēšanās un rehabilitācija.

"Nora Ikstena, mūsu lieliskā rakstniece ir sava radošā darba zenītā. Nezinām, cik ilgi noritēs pilnīga atlabšana. Norai vajadzīga palīdzība un atbalsts," aicina Zālīte.

Par iespēju ziedot Norai Ikstenai var uzzināt šeit.

Nora Ikstena ir viena no starptautiski zināmākajām mūsdienu latviešu literātēm. Karjeras laikā rakstījusi romānus, īsprozu, biogrāfijas un esejas, kā arī strādājusi vairākos laikrakstos, saņēmusi vairākus nozīmīgus Latvijas un starptautiska mēroga apbalvojumus. Rakstnieces populārākais darbs ir romāns "Mātes piens", kas pirmo izdevumu piedzīvoja 2015. gadā. Kopš tā laika romāns tulkots angļu, krievu, itāļu, ungāru, lietuviešu, igauņu un citās valodās. Šoruden pie skatītājiem nonāks pēc romāna motīviem tapusi filma, ko veido režisore Ināra Kolmane.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!