Foto: DELFI
Britu dziedātāja Moriseja debijas romāns "List of the Lost" ieguvis balvu par gada sliktāko seksa ainu literatūrā.

Šogad iznākušo grāmatu kritiķi uzņēma negatīvi, īpašu nopēlumu veltot romānā iekļautajām seksa ainām. "Penguin Classic" sērijā iznākušajā romānā stāstīts par skrējēju komandu Bostonā, ko nolādējis vecs vīrs.

"Žūriju savā varā pārņēma ekstātiskā aina ar Ezru, vienu no sportistiem, un viņa bezbailīgo draudzeni Ilaizu," norāda literatūras žurnāls "Literary Review".

"Ilaizas krūtis kā mucas vēlās pāri Ezras kaucošajai mutei," raksta Morisejs. "Viņa piebriedušais sveiciens sāpīgā neprātā pastiprināja viņa uzbudinājumu, sitoties un dauzoties katrā Ilaizas muskulī, izņemot citkārt centrālo zonu."

"Sliktā seksa" balvas ieguvējs tika paziņots svinīgā ceremonijā Londonā. Pasākuma rīkotāji sacīja, ka Morisejs "turnejas dēļ nevarēja ierasties un nesniedza komentārus" par apbalvojumu.

Balvas nomināciju īsajā sarakstā iekļauts amerikāņu rakstnieka Ričarda Bauša romāns "Before, During, After", amerikāņu literāta Džošua Koena darbs "Book of Numbers" un norvēģu rakstnieka Tomasa Espedāla grāmata "Against Nature".

Balvu par nejēdzīgāko seksa attēlojumu citādi lieliskā literārā darbā kopš 1993. gada piešķir literatūras žurnāls "Literary Review" cerībā, ka tas atturēs rakstniekus no šādu aprakstu sacerēšanas.

Nelaiķa amerikāņu rakstnieks Džons Apdaiks ir vienīgais, kurš ieguvis "Sliktā seksa" balvu par ieguldījumu mūža garumā, nevis tikai atsevišķu grāmatu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!