Foto: LETA
"Delfi" sadarbībā ar Latvijas Bērnu un jaunatnes literatūras padomi (IBBY Latvijas nodaļa), aicina piedalīties lasītāju balsojumā un izvēlēties pašu labāko un skaistāko bērnu vai jauniešu grāmatu, no šogad "Baltvilka balvai" nominētajiem darbiem.

Balsojums notiks no 13. jūlija līdz 22. jūlijam, pulksten 23.59. Savukārt balvas tiks pasniegtas 24. jūlijā – rakstnieka Jāņa Baltvilka dzimšanas dienā. Nobalsot iespējams vienu reizi 24 stundu laikā no vienas IP adreses. Portāls "Delfi" patur tiesības dzēst negodīgi veiktos balsojumus.

Balvas žūrijā darbojās literatūrzinātniece Ilze Stikāne, literatūrzinātniece un skolotāja Lita Silova, mākslas vēsturniece un kritiķe Aiga Dzalbe, mākslas kritiķe Ieva Lejasmeijere, kā arī sabiedrības pārstāvji: režisors Kārlis Krūmiņš un bērnu vokālās grupas "Knīpas un Knauķi" vadītāja Sanita Sējāne.

Jau zināms, ka par Jāņa Baltvilka balvas starptautisko laureāti 2021. gadā atzīta franču rakstniece Delfīne de Vigāna par romānu "No un es" (Jāņa Rozes apgāds, 2021), kā arī darba tulkotāja Inta Šmite.

Starptautiskās Jāņa Baltvilka balvas uzdevums ir fokusēt sabiedrības uzmanību uz pozitīvu mērķi – bērnu literatūras attīstību Latvijā, tās starptautisko atpazīstamību un lasītveicināšanu. Darbu vērtēšanas galvenie kritēriji ir teksta un ilustrāciju estētiskā un literārā kvalitāte; spēja redzēt pasauli no bērna skata punkta; spēja rosināt bērna zinātkāri un radošo iztēli; mākslinieciski estētiskās kultūras savdabība, kas vairo daudzveidību bērnu grāmatu izvēlē; svaigums un novatorisms; tuvība Jāņa Baltvilka tradīcijai un garam – drosmīga valodas spēle, gudrs dabas vērojums, ētiski jūtīgs pasaules redzējums.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!