Foto: AP/Scanpix/LETA
Ņujorkā, publiskas lekcijas laikā, uz skatuves uzbrukts pasaulē slavenajam rakstniekam Salmanam Rušdi, vēsta ārvalstu mediji.

Kā aģentūrai "Associated Press" pavēstījušu aculiecinieki, lekcijā, kas notikusi Šatokvas institūtā (Chautauqua), uz skatuves uzskrējis kāds vīrietis un sācis sist, vai pat, iespējams, durt Salmanam Rušdi. Rakstnieks saļimis uz grīdas, bet uzbrucējs ticis aizturēts.

Uzbrukums noticis pašā lekcijas sākumā, kad autors iepazīstināts ar publiku.

Šobrīd nav zināms, kādas ir uzbrukuma sekas un kādā stāvoklī Rušdi atrodas. Pēc jaunākās informācijas BBC. policija medijiem apstiprinājusi, ka pasaulslavenais literāts, Bukera prēmijas laureāts ir sadurts kaklā un ar helikopteru nogādāts tuvākajā slimnīcā.

Atgādinām, ka jau kopš 80. gadiem, kad iznāca Rušdi populārākais darbs, radikālā islāma iedvesmotais romāns "Sātaniskās vārsmas", Irāna pret tā autoru ir izsludināta fatva - kurā ir pieprasīta Rušdi sodīšana ar nāvi. Atlīdzība par rakstnieka nogalināšanu jau ir pārsniegusi trīs miljonus ASV dolāru.

Salmans Rušdi (1947) ir Indijā dzimis britu rakstnieks. Latviešu valodā tulkoti tādi viņa darbi kā "Zeme zem viņas kājām", "Florences burve", "Maura pēdējā nopūta", "Pusnakts bērni" un daudzas citas, tai skaitā skandalozā "Sātaniskās vārsmas".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!