Ojāra Vācieša 75.dzimšanas dienas mēnesī izdevniecības "liels un mazs" un "Swedbank" kopīgi veidotajā bērnu grāmatu sērijā "Mazais būs liels" nākusi klajā jauna bilžu grāmata "Mēnesim robs".

Klasisks, bet nedaudz aizmirsts Ojāra Vācieša dzejolis ir pārvērties pirmsskolas un jaunākā skolas vecuma bērniem domātā bilžu grāmatā.  

Grāmata stāsta par to, kā milzenis Šlopster-Klopsters nozaga mēnesi un cik grūti dažādu tautību mazajiem puikām bija atrast sevī tik lielu drosmi, lai stātos viņam pretī. Tomēr pašam mazākajam un parastākajam no viņiem tas izdodas, un izrādās, ka briesmonis ir briesmīgs tikmēr, kamēr no viņa baidās.

Grāmatu veidojis viens no talantīgākajiem jaunās paaudzes māksliniekiem - Reinis Pētersons. Viņš bērnu grāmatu grafikā debitēja 2007. gadā ar ilustrācijām Vizmas Belševicas pasaku ludziņai "Patiess stāsts par Čingo Babu, Lielo Gliemezi un Jūras Karaļa bēdām". 2008. gada vasarā Reinis Pētersons saņēma Jāņa Baltvilka balvu par zīmējumiem Džeimsa Stīvensa grāmatai "Zelta pods".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!