Foto: Publicitātes attēls
Latviešu dzejnieces un dramaturģes Aspazijas 157. jubilejā Raiņa un Aspazijas mājā, Baznīcas ielā 30, Rīgā 16. martā pulksten 18 notiks dzejniecei veltīts literāri muzikāls sarīkojums "Vienu pašu baltu zvaigzni".

Kā "Delfi" informē Memoriālo muzeju apvienības pārstāvji, pasākumā tiks diskutēts arī par Latvijas un Ukrainas literatūras sakariem.

Pasākumā literatūrzinātnieks, Raiņa un Aspazijas pētnieks, Jānis Zālītis sarunāsies ar ukraiņu tulkotāju, psiholoģi un žurnālisti Līnu Meļņiku (Ліна Мельник) par Latvijas un Ukrainas literatūras sakariem, kā arī latviešu literatūru ukraiņu valodā. Līna Meļņika pirms vairākiem gadiem sāka mācīties latviešu valodu, un nu viņas tulkojumā ukraiņu valodā ir lasāms Noras Ikstenas romāns "Mātes piens" ("Молоко матері", 2019), Māras Zālītes romāns "Pieci pirksti" ("П'ять пальців", 2019), Jāņa Akuratera stāsts "Degoša sala" ("Палаючий острів", 2018). Līna Meļņika veidojusi teātra izrādi ukraiņu valodā "Rainis un Aspazija. Romāns vēstulēs", iedvesmojoties no Aspazijas un Raiņa daiļrades.

Dziedātāja Ieva Parša un pianists Aldis Liepiņš priecēs ar Aspazijas dzejas lasījumiem un literāri muzikālu priekšnesumu no mūzikas ieraksta "Es domāju uz Tevi", kas tapis 2021. gadā. Caur mūziku un dzeju ierakstā tiek izstāstīts saistošs Aspazijas un Raiņa laikmeta un dzīvju stāsts.

Ieeja bez maksas. Pasākumu var apmeklēt tikai ar derīgu Covid-19 vakcinācijas vai pārslimošanas sertifikātu. Līdzas sertifikātam jāuzrāda personu apliecinošs dokuments.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!