Foto: Publicitātes attēls
2020. gada 31. martā pulksten 11.00 Latvijas Literatūras gada balvas (LALIGABA) "Facebook" un "YouTube" kontos tiks straumēta preses konference, kurā tiks nosaukti šā gada balvas nominanti, mūža balvas ieguvējs un speciālbalvas ieguvējs par īpašu veikumu literatūrā.

LALIGABA ekspertu komisija iepazīstinās ar labākajiem literārajiem darbiem, kas nākuši klajā aizvadītajā gadā, šādās kategorijās: "Labākais dzejas darbs", "Labākais prozas darbs", "Labākais oriģinālliteratūras darbs bērniem", "Labākais ārvalstu literatūras tulkojums latviešu valodā" un "Spilgtākā debija".

Līdztekus taps zināms speciālbalvas ieguvējs par īpašu veikumu literatūrā un šī gada mūža balvas ieguvējs Latvijas rakstniecībā.

Sīkākas ziņas par nominantiem, speciālbalvas un mūža balvas ieguvēju, un citām aktivitātēm laikā no šā gada 31. marta būs pieejamas mājaslapā www.laligaba.lv, kā arī LALIGABA sociālo tīklu kontos "Facebook", "Instagram" un "Twitter".

LALIGABA balvu ieguvējus aizklātā balsojumā noteiks ekspertu komisija, un laureāti tiks paziņoti īpašā LALIGABA balvu pasniegšana pasākumā kopā ar raidījumu "Literatūre", kas būs skatāma kanālā LTV1 šā gada 30. aprīlī pulksten21.05. Balvu ieguvēji saņems dizaina studijas "Mājo" veidoto LALIGABA lampu un naudas balvas.

Šā gada sauklis "Vienā elpas vilcienā" iemieso ideju par literatūru kā aizraujošu brīvā laika pavadīšanas iespēju un arvien pārsteidzošu radošā kustībā esošu procesu, kas līdzinās vilciena reisiem, kas dodas dažādos maršrutos, atklājot arvien jaunas pieturas un galamērķus.

Latvijas Literatūras gada balvas ekspertu komisijā strādāja un 2019. gada literāro veikumu izvērtēja rakstnieks un literatūrkritiķis Guntis Berelis, dzejniece Anna Auziņa, rakstniece Evija Gulbe, literatūrzinātnieks un literatūrkritiķis Arnis Koroševskis, dzejniece Ieva Rupenheite, rakstnieks Pauls Bankovskis, literatūrzinātniece un skolotāja Lita Silova.

Latvijas Literatūras gada balva (LALIGABA) ir nozīmīgākais gada notikums literatūras nozarē Latvijā, tas nodrošina literāro darbu profesionālu izvērtējumu un atzinības izteikšanu autoriem par izcilākajiem darbiem, kuri gada laikā publicēti Latvijas rakstniecībā.

Par balvas norisi rūpējas un to kopīgi organizē: Starptautiskā Rakstnieku un tulkotāju māja un Latvijas Rakstnieku savienība.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!