Foto: Publicitātes attēli
Literatūras festivāla "Prozas lasījumi" konkursā "Pandēmijas laika stāsti" uzvarējuši pieci autori. Viņu darbus plašāka publika varēs noklausīties īpašā "Prozas lasījumu" pasākumā decembrī.

Kā "Delfi" informē organizatori, konkursam stāstus iesniedza 20 autori, un žūrija izvēlējās piecus laureātus. Žūrijas sastāvā bija rakstnieks, Latvijas Rakstnieku savienības priekšsēdētājs Arno Jundze, literatūrzinātnieks un kritiķis Arnis Koroševskis un filosofs, rakstnieks un publicists Ilmārs Šlāpins.

Konkursā uzvarējuši šādi stāsti: Elīnas Smoļakas "Kandidāti", Džeinas Šteinbergas "Bērētava", Dzintara Hmieļevska "Pirmā Advente", Sandras Dieziņas "Akmens sirds" un Dignas Degtjarovas "Purva bridēji".

Organizatori atgādina, ka ikgadējais literatūras festivāls "Prozas lasījumi" šogad no 2. līdz 12. decembrim norisināsies tiešsaistē un būs skatāms festivāla mājaslapā.

"2021. gada literatūras festivāla Prozas lasījumi rosinātais konkurss "Pandēmijas laika stāsti" pulcējis un vienojis pietiekami atšķirīgu skatījumu uz šo īpatnējo un pagaidām vēl joprojām neviennozīmīgi definējamo laiku. Stāstos savdabīgā veidā turpināta arī iepriekšējo gadu tradīcija – mēģinājums uzrakt un uzārdīt neērto un sāpīgo, vienlaikus nezaudējot spēju ironiski un, iespējams, skumji pasmaidīt par to.

Vairāki autori izvēlējušies aprakstīt pandēmijas laiku, savukārt citu darbos tam atvēlēta fona funkcija, jo priekšplānā izcelti pārlaicīgi jautājumi un problēmas," komentē konkursa žūrijas pārstāvji.

Festivāls "Prozas lasījumi" norisinās kopš 1995. gada un ir kļuvis par noturīgu un gaidītu pasākumu Latvijas kultūras ainavā, un tā ietvaros ir iespēja redzēt un dzirdēt pašu svaigāko, aktuālāko, kas šobrīd top un nesen ir tapis Latvijas literatūrā. Kopš 2016. gada festivālu rīko Latvijas Rakstnieku savienība. Pasākuma pilna programma tiks izziņota novembra vidū.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!