Foto: Dienas Grāmata
Apgāds "Dienas grāmata" laidis klajā Pētera Pūrīša jaunāko grāmatu "Dr.Ausmoņa klīnika".

Grāmatas prezentācijas pasākums notiks 14. jūlijā no plkst. 18.00 "Dienas Ābeļdārzā". Pasākumā uzstāsies muzikālā apvienība "Xylem trio", kurā darbojas Rihards Zaļupe un brāļi Petrauski. Pasākuma ietvaros fragmentus no jaunās grāmatas lasīs arī tās autors Pēteris Pūrītis. Darbosies arī lauku labumu tirdziņš un kafejnīca.

Līvu republikāņu armija gatavo terora aktu…Kādā mazā, omulīgā privātklīnikā, kuras veselīgākie pacienti neizskaidrojamā veidā visi kā viens dodas uz ārzemēm, jau gadiem darbojas kāds prasmīgs ārsts ar tālejošiem plāniem politikā un viņa blondais sargeņģelis… Un kāda ārkārtīgi slepena organizācija ķeras pie pēdējā salmiņa — pie veiksmes —, lai glābtu valsti no posta. Pēteris Pūrītis ir sarakstījis jauku pamfletu par mūsmājās notiekošo. Ticēt tam, kas rakstīts, vai neticēt — paliek lasītāja ziņā. Parasti jau mēs neticam saviem rakstniekiem, saviem politiķiem, saviem draugiem un paši sev. Neuzticamies. Varbūt tas ir pareizi, bet ja nu pie durvīm patiešām jau klauvē dr. Ausmonis?

"Vai iespējams atrast vienādojumu, kas apraksta pasaules slēptākās norises, un izstrādāt veiksmes vadības metodes, ar kuru palīdzību ietekmēt ij Latvijas, ij pasaules vēstures virzību? Pēterim Pūrītim piemīt gana spēcīga iztēle un āķīga domāšana, lai pat tik provokatīvu iedomu aizvadītu līdz loģiskam, lai arī prātu mulsinošam galaiznākumam," raksta literatūrkritiķis Guntis Berelis

""Dr. Ausmoņa klīnika" ir izklaidējoša, viegli lasāma fantāzija par mūsdienu Latviju un patiesajiem valsts problēmu cēloņiem. Pūrīša sižeta līkloču rēbusa atrisinājums nav paredzams līdz pat romāna pēdējām lappusēm. Gluži kā debijas darbā "Kōknesis" joprojām šur tur lidinās Peļevina un Vonnegūta rēgi, taču tas nav būtiski, jo Pūrītim raksturīgā spēja, izmantojot fantastisku humora izjūtu, rotaļāties ar latviešu valodu tā, ka lasītājam gribot negribot jākrīt smieklu agonijā, turpina attīstīties apbrīnojumā ātrumā! "Dr. Ausmoņa klīnika" ir viens no labākajiem romāniem, ko jebkad esmu lasījis!" tā dīdžejs un radio 101 ētera personība Toms Grēviņš.

Pēteris Pūrītis dzimis 1970. gadā, raksta prozu. 2006. gadā tika izdots Pūrīša pirmais romāns Kōknesis. 2007.gada vasarā piedalījies Eiropas debijas romāna festivālā, kas notika Šlēsvigas-Holšteinas pavalstī Vācijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!