Foto: Publicitātes attēli

Izdevniecībā "Neputns" publicēta vācu sociologa un filosofa Georga Zimmela eseju grāmata "Pilsēta un sieviete" Igora Šuvajeva tulkojumā, informē izdevniecības pārstāvji.

Georgs Zimmels tiek uzskatīts par vienu no socioloģijas pamatlicējiem, viņa uzmanības lokā ir dzīves, eksistences aktuālākie jautājumi. Zimmels liek pamatus tam, ko vēlāk nodēvē par urbāno socioloģiju, viņš analizē dzīvi lielpilsētā un pilsētu atšķirības kultūrvēsturiskā nozīmē. Zimmels viens no pirmajiem 20. gadsimtā cenšas apjēgt feminismu, sieviešu atbrīvošanos, tās iespējas un sekas.

Eseju izlase "Pilsēta un sieviete" vedina pārdomāt dažādās urbānās eksistences formas un kultūras fenomenus (pilsētu, modi, avantūru, ienaidnieku u. tml.), to izkopšanas iespējas un sekas, kā arī apzināties sievietību, sievišķo kultūru, sievietes lomu kultūrā un sabiedrībā. Tulkojumam ir ne tikai filosofiski vēsturiska nozīme, Zimmela darbiem ir potenciāls rosināt diskusijas par Latvijā pastāvošo attiecīgo fenomenu apjēgsmi, izpēti un turpmāko rīcību.

"Pilsēta un sieviete" ir pirmais Zimmela tekstu tulkojumu izdevums latviešu valodā. Grāmatas literārais redaktors un korektors ir Arturs Hansons, dizainu veidojusi Anna Aizsilniece. Izlasei pievienota arī latviski tulkotā Valtera Benjamina un Asjas Lācis eseja "Neapole".

Kopš 2013. gada "Neputna" eseju sērijā tiek publicēti izcilu literātu un domātāju darbi. Izdoto sērijas grāmatu sarakstam nupat piepulcējies arī latviešu esejists, kultūrvēsturnieks un zinātnieks Andrejs Johansons un somu dzejnieks Penti Sārikoski ar savām dienasgrāmatām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!