Foto: Publicitātes foto
Tadenavā, Raiņa bērnības muzejā, 14. septembrī notiks Dzejas draugu diena "Kā dzejoli skolo", kurā dzejai pievienosies tās labākie draugi – māksla un mūzika, portālu "Delfi" informē Memoriālo muzeju apvienības pārstāvis Kaspars Zalāns.

Pulksten 13.00 sāksies dzejas stunda, kurā piedalīsies dzejnieki Andris Akmentiņš un Inese Zandere. Abi raksta gan bērniem, gan pieaugušajiem, abi ik gadu sastopami arī dzejas gadagrāmatas bērniem "Garā pupa" lappusēs. Arī šogad viņiem līdzi būs "Garās pupas" jaunais izdevums, bet dzejas stundā viņi skolos gan mazos, gan lielos lasītājus, rādot, ko spēj vārds, un arī stāstot par skolu un skolotājiem savā pieredzē. Andra Akmentiņa romāns "Skolotāji", ko šogad Latvijas vēstures romānu sērijā izdeva apgāds "Dienas grāmata", nupat piedzīvojis jau otro tirāžu.

Pēc tam kopā ar muzeja vadītāju Agnesi Timofejevu pasākuma dalībnieki iepazīs Raiņa radītos jaunvārdus. Ar Raini latviešu dzejas valodā un arī plašākā valodas lietojumā ienāca tādi vārdi kā mīla, vizma, veldze, tāle, brīve u.c.

Šogad dzejas draugs un pasākuma atbalstītājs ir Rīgas Doma kora skola. Tadenavā varēs dzirdēt vienu no talantīgākajām skolas audzēknēm – jauno dziedātāju Aleksandru Špicbergu. Koncertā kopā ar viņu piedalīsies ģitārists Vladimirs Kudrins un vokāliste, mūzikas pedagoģe Māra Vaickovska, kas palīdzēs muzicēšanā iesaistīties arī klausītājiem.

Arī šogad skolas un bibliotēkas, kas piedalīsies Dzejas draugu dienā, saņems dzejas gadagrāmatu bērniem "Garā pupa 2018". Pasākuma laikā to varēs iegādāties visi apmeklētāji. Grāmatu galdā būs atrodami arī Andra Akmentiņa un Ineses Zanderes darbi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!