Foto: Publicitātes foto

25. aprīlī plkst. 17.00 Rēzeknē, Latgales vēstniecībā "Gors", Rakstniecības un mūzikas muzejs (RMM) aicina uz jauniešu jaunrades darbu performanci un diskusiju par jaunradi, jēgpilnu nedarīšanu, darīšanu un labbūtību, "Delfi" informē pasākuma rīkotāji.

Diskusijā piedalīsies rakstnieki Inga Ābele un Aldis Bukšs, komponists, mūziķis un skaņu dizaineris Jēkabs Nīmanis, rakstniece, dzejniece un dramaturģe Agnese Rutkēviča, režisore Liena Šmukste un Rēzeknes vidusskolu jaunieši. Diskusiju vadīs Liega Piešiņa.

Performances autori – Rēzeknes vidusskolu jaunieši. Iedvesmojoties no dzejnieka un tulkotāja Mariana Rižija (Māra Salēja) jaunatklātā Eduarda Veidenbauma 77. dzejoļa, viņi padziļināti analizēs Veidenbauma mantojumu, izpaudīsies jaunradē (tekstrade, skaņveide, dzejas un mūzikas mijiedarbība), strādās komandā. Darbnīcas vadīs komponists Jēkabs Nīmanis, dzejniece Agnese Rutkēviča un režisore Liena Šmukste.

“Koncertzālei “Gors” nākamā nedēļa būs īpaša. Tās nogalē pirmizrādi piedzīvos dziesmuspēle “Trasuns. Fabulas”. Tās mūzikas autori, komponisti Platons Buravickis, Orests Silabriedis, Ernests Mediņš, Sniedze Prauliņa, Ieva Parša un uzveduma radošā komanda atklās Franča Trasuna fabulu morāli, kas, kā izrādās, ir aktuāla arī mūsdienās. Tādā veidā Rakstniecības un mūzikas muzeja aktivitātes sasauksies ar koncertzāles 10. gadadienas jubilejas notikumiem”, stāsta koncertzāles Mākslinieciskās un pasākumu nodaļas vadītāja Ilona Rupaine.

Kā ziņots iepriekš, RMM šogad uzsāk savas simtgades atzīmēšanu #RMM100 ar izglītojošu diskusiju programmu “Rakstniecības un mūzikas muzeja vēstniecību atklāšana Latvijas reģionos”.

Līdz muzeja simtgadei plānots organizēt četrus RMM vēstniecību pasākumus gadā, paplašinot sadarbības partneru loku un atpazīstamību. Šogad izvēlētās pilsētas ir Valmiera, Rēzekne, Dobele un Liepāja. Topošās ekspozīcijas “Prokrastinācija un radīšana” simts personību literatūrā un mūzikā saknes un dzīve pavisam noteikti saistītas ar Latvijas kultūrvēsturiskajiem novadiem, tālab tika izvēlētas šīs pilsētas un partneri.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!