Foto: Publicitātes foto

Svētdien, 7. jūnijā, Rīgā, Kaņepes Kultūras centrā notiks starptautiskais dzejas festivāls "Dzejnieka asinis". Pasākuma pirmajā daļā plkst. 18:00 gaidāmi dzejas lasījumi un lekcija par mūsdienu dzeju, savukārt otrajā daļā, kas sāksies plkst. 21:00, notiks performances.

Dzejas festivāla "Dzejnieka asinis" pasākumos šoreiz piedalīsies dzejnieki un mākslinieki no Latvijas, Polijas un Krievijas, vēsta organizatori.

Dzejas lasījumos Kaņepes Kultūras centrā piedalīsies Latvijas dzejnieki - Edvīns Raups, Arvis Viguls, Anna Foma, Toms Treibergs, Dmitrijs Sumarokovs, Vladimirs Svetlovs, Luīze Lismane, Guntis Kursišs, kā arī dzejnieki no ārzemēm - Ļevs Oborins (Maskava), Lada Čižova (Pēterburga), Sergejs Sdobnovs (Maskava) un Anastasija Vekšina (Gdaņska). 

Ar lekciju par mūsdienu dzeju uzstāsies rakstnieks Andrejs Ļevkins (Rīga/Maskava), Andreja Belija prēmijas laureāts (2001).

Ar dzejas un eksperimentālās mūzikas priekšnesumu pasākumu otrajā daļā uzstāsies dzejniece Anna Foma (Agnese Rutkēviča) duetā ar kontrabasistu Staņislavu Judinu, Latvijas akadēmiskais komponists Platons Buravickis - sadarbībā ar dzejnieci no Pēterburgas Ladu Čižovu, savukārt krievu dzejnieks Sergejs Sdobnovs sadarbībā ar elektroniskās mūzikas komponistu, skaņu mākslinieku Tomu Auniņu.

Īpaši festivāla pasākumam tiek atdzejoti krievu dzejnieku darbi - pie atdzejojumiem ir strādājis Edvīns Raups, stāsta pasākuma organizatori.

Starptautiska dzejas festivāla Dzejnieka asinis pasākumi notiek ceturto reizi, pirmo reizi tie tika rīkoti 2014. gada maijā. "Dzejnieka asinis" festivāla pasākumi notiek vairākkārt gada laikā un iesaista Latvijas un ārzemju dzejniekus un māksliniekus, kuru darbi ir saistīti ar poētisko tekstu.

Ieeja pasākumos bez maksas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!