Apgāds "Valters un Rapa" laidis klajā Rodrigo Rikarda grāmatu "No Vecmīlgrāvja pasaulē".
Grāmatā režisors un kinooperators Rodrigo Rikards apkopojis atmiņas par Rikardu dzimtu, par tēva mājām, par Vecmīlgrāvi un tā tuvāko apkārtni, tur pavadīto bērnību un pieredzēto vēlakajos gados. Arī pārdomas par filmu veidošanu, grūtībām un paradoksiem, kas gadījušies tikpat filmēšanas laukumā, kā pieņemšanas skatēs, un to, kā no operatora asistenta kļūt par daudzu autorfilmu veidotāju.

Stāstījumā ik katra atminēta lieta, cilvēks vai sajūta Rodrigo Rikardam var likt meklēt un atskatīties pagātnē – Augusta Dombrovska bezalkohola biedrība "Ziemeļblāzma", Burtnieku nams, rakstnieks Vilis Lācis, Daugavgrīvas Baltā baznīca –, lai kā mozaīka veidotos kultūrvēsturisks dzimtā Vecmīlgrāvja un paša autora portrets.

Ceturtdien, 15. februārī plkst. 19.00 kinoteātra "Rīga" Jaunajā zālē notiks Rodrigo Rikarda grāmatas "No Vecmīlgrāvja pasaulē" atvēršana un dokumentālās filmas "Akmeņi debesīs" pirmizrāde. Studijas "Scilla" veidotā dokumentālā filma stāsta par ievērojamo latviešu tēlnieci Artu Dumpi, viņas mākslu un ģimeni – vīru Viktoru Ivbuli, kas daudzus gadus pēta Indijas kultūru, un dēlu Ugu Dumpi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!