Foto: AFP/Scanpix

Britu rakstniece Džoanna Roulinga, kura kļuva slavena ar "poteriādes" grāmatām, nesen atzinusi, ka pieļāvusi kļūdu, tajās Hermioni savedot kopā ar sarkanmataino Ronu Vīzliju, nevis grāmatu sērijas galveno varoni Hariju Poteru.

Viņa laikraksta "Sunday Times" slejā vaļsirdīgi atzinusi, ka daudz labāks jaunlaulāto pāris sanāktu no Hermiones un Harija. Galu galā Rons un Hermione agri vai vēlu nonāktu laulību krīžu konsultanta kabinetā, atzinusi slavenā rakstniece. "Tā kā es pārāk daudz domāju par to, lai grāmatas atbilst manis iedomātajam sākotnējajam scenārijam, nevis literatūras kanoniem, pāris sanāca šāds," viņa stāsta.

Viņa pieļauj, ka šīs atklāsmes dēļ kāds fans varētu viņu neieredzēt, taču rakstniece norāda, ka viņa tikai vēlas būt godīga. To, ka citādas beigas būtu bijušas labākas, viņa sapratusi tikai pēc laba laika, kad spējusi uz šo scenāriju paskatīties no malas. "Vai es tagad salaužu cilvēku sirdis? Domāju, ka ne," Roulinga raksta.

Arī aktrise Emma Vatsone, kura tēloja Hermioni, rakstniecei piekrīt, norādot, ka daudzi fani palikuši neziņā, vai patiešām Rons viņas tēloto varoni spēs darīt laimīgu.

Jebkurā gadījumā "grāmatas ar nepareizo scenāriju" ir pārdotas vairāk nekā 450 miljonos eksemplāru un pēc tām uzņemtas astoņas pilnmetrāžas mākslas filmas ar Danielu Redklifu (tēloja Hariju), Vatsoni un Rūpertu Grintu (tēloja Ronu) galvenajās lomās. Savukārt rakstniece pēc "Sunday Times" aplēsēm nopelnījusi aptuveni 683 miljonus eiro.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!