Foto: Reuters/Scanpix
Dižpārdokļa "Harijs Potters" grāmatu sērijas autore, britu rakstniece Džoanna K. Roulinga paziņojusi, ka trešo grāmatu aizsāktajā kriminālromānu sērijā plānots izdot oktobra beigās, ziņo ārvalstu mediji.

Jau ziņots, ka Roulinga krimināllromānus raksta, izmantojot pseidonīmu Roberts Golbraits.

Trešā grāmata "Ļaunuma karjera" turpina sekot privātdetektīva Koromorana Straika un viņa palīga Robina Ellakota gaitām. Grāmatas izdevējs "Little Brown" Roulingas jaunāko sniegumu raksturojis kā "gudru noslēpumu". Grāmatas sākumā Ellakots saņem sūtījumu – sievietes kāju. Savukārt Straiks ķeras klāt atbildīgā meklējumiem.

Roulinga par jaunās grāmatas izdošanu paziņojusi savā sociālā tīkla "Twitter" profilā.

Jau ziņots, ka Roulinga atklājusi, ka ar pseidonīmu Roberts Golbraits izdotie kriminālromāni ar laiku būšot kuplākā skaitā nekā slavenās pusaudžu sērijas "Harry Potter" ("Harijs Poters") grāmatas.

Pērn jūnijā viņa izdeva otro romānu ar Golbraita vārdu.

Golbraita romānu galvenais varonis ir privātdetektīvs Kormorans Straiks, kurš savulaik darbojies kā militārais izmeklētājs.
Iepriekš komentējot trešās grāmatas tapšanu, rakstniece norādījusi, ka "nākamā grāmata ir citāda. Jūs uzzināsiet vairāk par to, kas notiek ar cilvēkiem pēc aiziešanas no armijas." Roulinga tāpat atzinusi, ka plāno izdot vairāk nekā septiņus Golbraita romānus, savukārt pseidonīmu rakstniece izmantojusi, lai "pierādītu sev, ka varu panākt grāmatas publicēšanu tāpēc, ka tā ir laba".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!