ASV izdevniecība "Dalkey Archive Press" laidīs klajā Sandras Kalnietes grāmatu "Ar balles kurpēm Sibīrijas sniegos", portālam "Delfi" pavēstīja Pilsoniskās savienības pārstāvji.
"Dalkey Archive Press" galvenokārt izdod dažādu valstu mūsdienu autoru daiļliteratūras darbus.

"Tas man ir liels gods, ka ASV izdevēji izteikuši vēlmi izdot manu grāmatu, jo zinu, cik grūti ir rakstniekiem no Eiropas publicēt savus darbus ASV lielās konkurences dēļ," saka Sandra Kalniete.

Kalniete cer, ka ar grāmatas palīdzību Latvijas vārds ASV kļūs pazīstamāks un cilvēki vairāk uzzinās par mūsu valsti un tās vēsturi.

"Vienmēr esmu uzsvērusi, ka vēstures izvērtēšana ir viens no priekšnoteikumiem, lai nepieļautu pagātnes kļūdas nākotnē. Domāju, ka šī grāmata parāda, cik smagi esam maksājuši par padomju okupācijas laiku, sākoties Otrajam pasaules karam, kurā Latvija faktiski palika viena," atzīst Sandra Kalniete.

Grāmata "Ar balles kurpēm Sibīrijas sniegos" nāca klajā 2001. gadā un šobrīd tulkota jau vairāk nekā 10 valodās. Grāmata stāsta par Sandras Kalnietes vecāku izsūtīšanu uz Sibīriju un ģimenes centieniem atkal atgriezties dzimtenē.

Nesen Gēteborgas grāmatu gadatirgus ietvaros tai tika veltīts atsevišķs seminārs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!