Drīzumā tiks izdots Sergeja Timofejeva jaunais dzejoļu krājums “Gandrīz fotogrāfijas”, kurā iekļauti līdz šim nepublicēti teksti, kā arī labākie dzejoļi no iepriekšējām autora dzejas izlasēm. Šis divvalodu izdevums ir pirmais teksta-grupas “Orbīta” iecerētajā bilingvālajā poētiskajā sērijā.
Pirmo 100 eksemplāru prezentācija notiks 17. martā 19:30 klubā “Casablanca” (Rīga, Doma laukums).

Sergejs Timofejevs ir pazīstamākais, mūsdienu Latvijas krievu dzejnieks, Rīgā un Sanktpēterburgā izdotu, trīs dzejas grāmatu autors*. Sergeja Timofejeva dzeja ir tulkota itāļu, angļu, zviedru un somu valodās. 2002. gadā Sergejs Timofejevs tika nominēts Andreja Belija literatūras prēmijai. Kopš 1999. gada Timofejevs ir viens no teksta-grupas “Orbīta” dibinātājiem un aktīviem dalībniekiem.

Тeksta-grupa “Orbīta”, kurā apvienojušies Latvijas literāti, dizaineri, fotogrāfi un muzikanti, darbojas kā multimediāls māksliniecisks projekts. Fotogrāfijas, video, mūzikas un literatūras sintēze ir kļuvusi par apvienības māksliniecisko stilu. Teksta-grupa ir uzstājusies Latvijā, Krievijā, Baltkrievijā, Zviedrijā. Teksta-grupa ir izdevusi divus almanaha “Orbīta” (1991, 2001) numurus, kuros tika apvienotas fotogrāfijas, esejas, dzeja un proza.

2000. gadā sadarbībā ar Latvijas elektroniskās mūzikas pārstāvjiem “Orbīta” izdeva poētisko kompaktdisku. 2001. gadā notika pirmais poētiskā video festivāls “Word in motion”. Par šiem un citiem “Orbītas” projektiem informācija atrodama portālā www.orbita.lv.

Timofejeva jaunā grāmata atklāj divvalodu poētisko izlašu sēriju, kuru 2002. gadā ir iecerējusi izdot teksta-grupa “Orbīta”. Šajā sērijā paredzēts lasītājus iepazīstināt ar labāko mūsdienu dzejnieku darbiem un papildināt krievu – latviešu savstarpējo tulkojumu arsenālu. Krājumā “Gandrīz fotogrāfijas” dzeja būs gan krievu valodā, gan, pazīstamu latviešu literātu (Andris Akmentiņš, Jo, Pēteris Dragūns, Edmunds Frīdvalds), tulkojumos.

Nākošā sērijas grāmata būs Rīgas dzejnieka Semjona Haņina dzejoļu krājums.

Grāmata tiek izdota ar Latvijas Kultūras kapitāla, Rīgas Domes un uzņēmuma MAP Latvija atbalstu. Ar izdevuma izplatīšanu nodarbosies izdevniecība “Atēna”. Tirāža: 1000 eksemplāru.

*Citas Sergeja Timofejeva grāmatas: “Suns. Skorpions”, Sanktpēterburga 1994; “Diskžokeja atmiņas”, Rīga 1996; “96/97”, Rīga 1998. Sergeja Timofejeva publikācijas Internetā:

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!