Apgādā "Zvaigne ABC" klajā tiek laista Stefanijas Meieres "Krēslas" sērijas ceturtā – noslēguma grāmata"Rītausma". Grāmata veikalu plauktos nonāks 12. septembrī.

Latvijā jau ir izdoti "Krēslas" sērijas pirmie trīs darbi – "Krēsla", "Jauns mēness" un "Aptumsums".

Grāmata "Krēsla" ne tikai pasaulē, bet arī Latvijā ieguvusi jauniešu kulta grāmatas statusu. Visā pasaulē pārdoti aptuveni 70 miljoni "Krēslas" sērijas romānu eksemplāri. Kaut gan grāmatas mērķauditorija ir pusaudži un jaunieši, to joprojām lasa un par to ir sajūsmā arī vecāka gada gājuma cilvēki.

ASV grāmata "Rītausma" tika izdota 2008. gada 2. augustā, un jau pirmajās divdesmit četrās stundās tika pārdoti 1,3 miljoni eksemplāru no 3,7 miljonu lielā pirmā metiena, šādi uzstādot jaunu populārā izdevēja "Hachette Book Group USA" pirmajā dienā pārdoto grāmatu rekordu. "Rītausma" ir pēdējā un visapjomīgākā no "Krēslas" sērijas grāmatām, pēc tās iznākšanas Stefanija Meiere un viņas "Krēslas" sērija saņēma "2009 Kids' Choice Award", savā kategorijā pārspējot arī grāmatas par Hariju Poteru.

"Rītausma" ir tulkota četrdesmit valodās, tā ir lasītāju mīlēta un kritiķu kritizēta, taču runā par šo grāmatu gandrīz ikviens.

"Rītausma" ir turpinājums stāstam par Edvarda un Bellas mīlestību, tas ir galvu reibinošs ceļojums abu mīlētāju pasaulē, kur iespējams ir teju itin viss. Lasītāji šajā grāmatā radīs atbildes uz daudziem jautājumiem, kuri virmojuši jau kopš pirmās "Krēslas" sērijas grāmatas izlasīšanas: kuru Bella izvēlēsies – Edvardu vai Džeikobu? vai Edvards un Bella apprecēsies? vai Bella kļūs par vampīru? vai meitene spēs pielāgoties jaunajai dzīvei? Tik daudz jautājumu, un šajā grāmatā jūs radīsiet atbildes uz tiem visiem. "Rītausma" ir pārsteidzošs, krāšņs un visaptverošs vēstījums, kas noslēgs, iespējams, šobrīd pasaulē populārāko mīlētāju – Edvarda un Bellas – cīņu par mīlestību, izdzīvošanu un nākotni.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!