Foto: Zvaigzne ABC
Šī gada 1. novembrī pārdošanā nonāks Valtera Aizaksona sarakstītā Stīva Džobsa biogrāfija tulkojumā latviešu valodā, portālu ”Delfi” informē izdevēji ”Zvaigzne ABC”.

Apgāds līdz 15. oktobrim ir izsludinājis iepriekšparakstīšanos uz šīs grāmatas drukāto versiju par īpašu cenu interneta veikalā www.e-gramatnica.lv. Savukārt Stīva Džobsa biogrāfija elektroniskā formātā būs pieejama jau no 15. oktobra.

”Ir grāmatas, kurām pasaules slava iet pa priekšu, un viena no tādām ir Stīva Džobsa biogrāfija, ko sarakstījis Valters Aizaksons. Grāmatu autoram sarakstīt lūdzis pats Stīvs Džobss, turklāt pretēji saviem biznesa un dzīves principiem devis absolūtu brīvību grāmatas tapšanas procesā,” par biogrāfiju stāsta izdevēji.

Grāmatas pamatā ir divu gadu garumā notikušās 40 intervijas ar Stīvu Džobsu un vairāk nekā 100 intervijas ar ģimenes locekļiem, kolēģiem, konkurentiem, opozicionāriem un kolēģiem. Valters Aizaksons atspoguļo ārkārtīgi intensīvas personības un radoša uzņēmēja galvu reibinošu "amerikāņu kalniņu" cienīgu dzīvesstāstu, kurā galvenā varoņa nemitīgā tiekšanās pēc perfekcijas un velnišķīgā griba panāca revolūciju personālo datoru, animācijas filmu, mūzikas, telefonu, planšetdatoru un digitālās izdevējdarbības sfērās.

”Pateikt, ka Stīvs Džobss bija ģēnijs, ir nepateikt neko. Tirāns, iedvesmotājs, manipulētājs, harismātisks līderis, atstumtais, revolucionārs, perfekcionists – tas bija Džobss. No ekscentriska puiša, kurš iziet kliedzienu terapijas kursu, dodas meklēt apskaidrību Indijā, aizraujas ar dažādām diētām un valkā sandales tikai sniegotās dienās līdz intuitīvi izsmalcinātu tehnoloģiju radītājam, kas vienu no pasaules vērtīgākajiem uzņēmumiem – ”Apple” – padarīja par sinonīmu savam vārdam – tāds bija Rietumu uzņēmēja ar Austrumu filozofijas domāšanu dzīvesgājums, kuru pa atslēgas caurumu var izbaudīt Valtera Aizaksona sarakstītajā biogrāfijā,” teikts grāmatas anotācijā.

Kā uzsver izdevēji, Džobsa biogrāfija ir aizraujoša lasāmviela arī tiem, kurus interesē bizness. Tā ir grāmata, kas lasītāju iepazīstina ar daudzinātā amerikāņu sapņa aizkulisēm – kā izveidot biznesu vecāku garāžā un padarīt to par miljoniem vērtu kompāniju. ”Apple” ir leģendārs piemērs uzņēmējiem visā pasaulē, kā visparastākajā garāžā radīta kompānija piesaistīja investorus, sāka kotēt akcijas ”Nasdaq” biržā, kur to vērtības pieaugums 32 gadu laikā padarīja ”Apple” par šodien visvērtīgāko uzņēmumu pasaulē; saskaņā ar ”Nasdaq” biržas datiem ”Apple” vērtība ir 620 miljardi dolāru, apmēram 20 reizes lielāka nekā visas Latvijas gada iekšzemes kopprodukts. Kā uzņēmums, kurš ir izgājis visu attīstības ciklu, ”Apple” ir noderīgs izpētes objekts gan jaunam uzņēmējam, kas plāno uzsākt biznesu, gan vadītājam, kuru nodarbina jautājumi par stratēģiju un konkurētspēju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!