Foto: Publicitātes foto
Rīgas Sv. Pētera baznīcā 2.jūnijā, plkst. 18.00 notiks Starptautisks Dzejas festivāls "Baltijas pants", kurā pulcēsies literāti gan no Latvijas, gan Krievijas un Zviedrijas, portālu "Delfi" informē Rīgas  pašvaldības kultūras  iestāžu apvienības pārstāvji.

"Baltijas pants" ir starptautiska poēzijas platforma - literāri muzikālu priekšnesumu kopums, kurā piedalās dzejnieki no Sankt Pēterburgas, Stokholmas un Rīgas. Dzejas un atdzejojumu lasījumus piedāvās Leons Briedis un Jurijs Kasjaničs, Grigorijs Gondelmans, Vera Pančenko, Milēna Makārova un Amanda Aizpuriete, Dmitrijs Legeza, Savva Varjažcevs un Ērika Kalki. Pie klavierēm būs Jurijs Spigins.

"Mēs vienmēr meklējam jaunas, laikmetīgas formas kā prezentēt dzejas un prozas darbus. Un dzeja noteikti ir piemērota baznīcai, īpaši šodien, kad sabiedrībā valda neizpratne gan par dzeju, gan par baznīcu. Tajā sakņojas visas mūsu nelaimes. Tāpēc Dzejas diena Sv.Pētera baznīcā Baltijas pants ir atgādinājums par to, ka reliģija un dzeja ir garīgs stāvoklis. Un tas nav svarīgi, kā mēs to saucam un kādā valodā godinām, par Dievu vai garīgo kosmosu," tā par pasākumu teic Latvijas Rakstnieku savienības priekšsēdētājs Jānis Jurkāns.

Dzejas diena Sv.Pētera baznīcā solās kļūt par tradīciju, sadarbojoties Latvijas Rakstnieku savienībai un Sv.Pētera baznīcas pārvaldei, dzejnieki un rakstnieki perspektīvā plāno vairākus ciklus, aicinot uz īpašiem lasījumiem gan populārus un pazīstamus, gan jaunus dzejniekus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!