Foto: Latvijas Nacionālais arhīvs
Latvijas Kultūras akadēmijas Eduarda Smiļģa Teātra muzejā 28. martā pulksten 18.00 cikla "Sarunas Smiļģa kabinetā" ietvaros notiks rakstnieka, dramaturga Harija Gulbja Rakstu 2. sējuma atvēršana, portālu "Delfi" informē muzeja pārstāvji.

Grāmata izdevis apgāda "Mansards", to sastādījusi literatūrzinātniece Ieva Kalniņa. Tā ir autora un rakstu krājuma veidotāju dāvana Latvijas Nacionālajam teātrim simtgadē.

Harijs Gulbis ir tradīcijām bagātā teātra dramaturgs, kura lugas jau vairāk nekā piecdesmit gadu pastāvīgi ir Nacionālā teātra repertuārā un skatītājiem dod emocionālu un māksliniecisku gandarījumu.

Otrajā sējumā publicētās septiņas lugas, bet divas no tām "Olivers" un "Cīrulīši" (abām režisors Edmunds Freibergs) Nacionālajā teātrī iestudētas atkārtoti (2017, 2018).

Sarunās gan nepiedalīsies pats dramaturgs Harijs Gulbis (1926), kurš ikdienā ir sastopams Siguldā, bet par dramaturga radošo darbību runās Ieva Kalniņa, Ieva Struka, Arnis Šablovskis, Jānis Oga, Ojārs Rubenis un lugas "Cīrulīši" jaunākā iestudējuma Zelmas lomas atveidotāja Lāsma Kugrēna. Sarunas vadīs Jānis Siliņš.

Pirms sarunām apmeklētāji aicināti iepazīties ar muzeja jauno ekspozīciju "Latvijas Nacionālais teātris".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!