Foto: Publicitātes foto

Šā gada 22. un 23. oktobrī notiks Latvijas Universitātes Humanitāro zinātņu fakultātes (LU HZF) rīkotā konference "Jaunākā literatūra Latvijā I". Covid-19 drošības pasākumu dēļ tā norisināsies attālināti – tiešsaistes platformā. Konferences tiešraide būs vērojama LU HZF "Facebook" lapā, portālu "Delfi" informēja organizatori.

Konferences rīkotāju iecere ir aktualizēt jaunākās Latvijā radītās un/vai publicētās literatūras pētniecību, atskatīties uz pēdējo gadu literārajiem jaunpienesumiem un aicināt domāt un runāt par šodienas rakstniecību. Konferencē tiks skatīti jautājumi par jaunākajiem procesiem prozā, dzejā un dramaturģijā, atsevišķas sēdes veltītas latgaliešu literatūrai un gastropoētikas jautājumiem.

Ar priekšlasījumiem uzstāsies: Maija Burima, Ieva Kalniņa, Edīte Tišheizere, Līga Ulberte, Artis Ostups, Sigita Kušnere, Lita Silova, Sandra Ratniece, Ilva Skulte, Anna Auziņa, Ingus Barovskis, Zanda Gūtmane, Atis Rozentāls, Iveta Ratinīka, Ilze Sperga, Līga Sudare, Nadežda Kopoloveca, Linda Kusiņa, Laura Laurušaitė, Anna Freiberga, Ruta Kurpniece, Krista Anna Belševica, Diāna Kaņepa un Arturs Skutelis.

Konferences noslēgumā paredzēta Kaspara Zalāna un Kristas Annas Belševicas sagatavotā performance "Poētika: 1970–2020–2070", kurā piedalīsies jaunās paaudzes literāti: Alise Bogdanova, Kristiāna Šuksta, Rihards Ošenieks, Džonatans Melgalvs, Paula Lūcija Lejiņa un Alberts Roze. Performances mērķis – paraudzīties uz literatūru tagad, pirms 50 un pēc 50 gadiem.

Pilna konferences programma atrodama šeit.

Konference rīkota ar Valsts kultūrkapitāla fonda (VKKF) finansiālo atbalstu un sadarbībā ar projektu "Nacionālā identitāte: gastropoētiskais aspekts. Vēsturiskais, starpnacionālais un starpdisciplinārais konteksts" (LZP-2019/1-0294).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!