2022. gadā vairs neiznāks Latvijas Rakstnieku savienības izdotais literatūras mēnešraksts "Konteksts", liecina paziņojums mēnešraksta "Facebook" kontā. Kā iemesls laikraksta darbības izbeigšanai tiek minēts valsts sniegtā finansiālā atbalsta trūkums un izmaiņas nodokļu politikā.

“Reiz ir jāatzīst, ka literatūras nozarei, kas gadā valstij izmaksā mazāk nekā viena liela profesionāla teātra uzturēšana, nav pietiekami daudz līdzekļu, lai šādus projektus uzturētu principā. Tie visi agrāk vai vēlāk būs nolemti iznīcībai,” savā komentārā raksta Latvijas Rakstnieku savienības priekšsēdētājs Arno Jundze. Jundze norāda, ka mēnešraksta darbības izbeigšanu veicinājis vairāku apstākļu kopums – gan VKKF finansējuma atteikums, gan valsts īstenotās pārmaiņas nodokļu politikā, kas nosaka papildu VSAOI iemaksas radošajām personībām.

“Šis tad arī ir viss. Diemžēl 2021. gada 12. numurs literārā mēnešraksta “Konteksts” mūžā izrādījies pēdējais. Tiem, kas mūs nākamajam gadam abonējuši, jāuztraucas nav. Parādā nepaliksim, naudu atdosim, arī soda procentus samaksāsim,” norāda Arno Jundze. Rakstnieku savienības priekšsēdētājs uzskata, ka nepārdomātā valsts nodokļu politika 2022. gadā nesīs nepatīkamus pārsteigumus arī daudzām citām projektu organizācijām Latvijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!