Foto: Publicitātes foto
Carnikavas novada dome, sadarbībā ar dzejnieka Ojāra Vācieša memoriālo muzeju un Ojāra Vācieša biedrību uzsākusi ziedojumu vākšanas akciju, lai nākamgad, kad dzejniekam apritētu 80. gadskārta Carnikavas novada kapsētā atklātu dzejniekam veltītu pieminekli.

"Nākamgad atzīmēsim Tautas dzejnieka Ojāra Vācieša 80. dzimšanas dienu un 30. gadskārtu, kopš dzejnieks ir aizgājis mūžībā un guldīts Carnikavas novada kapsētā. Nu tur atdusas arī viņa dzīvesbiedre, dzejniece un atdzejotāja Ludmila Azarova. Diemžēl joprojām dzejnieka atdusas vieta nav pienācīgi sakopta. Iecerēts izveidot Ojāra Vācieša un viņa dzīvesbiedres, dzejnieces Ludmilas Azarovas piemiņas vietu, tādējādi izrādot cieņu dzejnieku nozīmīgajam veikumam latviešu kultūrā, vienlaicīgi radot estētiski sakārtotu vides ainavu ar kultūrvēsturisku nozīmi," raksta Carnikavas novada domes pārstāvji.

Jau 1984.gadā tika rīkots konkurss par O.Vācieša kapavietas sakārtošanu Carnikavas kapos, bet valstiskās iekārtas pārmaiņu un finansiālu grūtību dēļ darbs nav realizēts. Tagad Arhitekti Inguna Rībena un Vilnis Zābers, tēlnieks Gļebs Panteļejevs veic priekšdarbus, lai realizētu pirms 30 gadiem notikušā pieminekļa projektu konkursa uzvarētājas arhitektes Ingunas Rībenas ieceri. Šobrīd projekta izmaksas precīzi noteikt nav iespējams, tomēr tās tiek plānotas vairākos desmitos tūkstošos latu.

Lai ziedotu Ojāra Vācieša pieminekļa izveidei, iespējams pa maksas tālrunis 90006680 (maksa par zvanu - 1 lats).

Ziedojumu konts Ojāra Vācieša pieminekļa izveidei:
AS "Swedbank"
Carnikavas novada pašvaldība
Reģ. Nr. 90000028989
Konta Nr. LV08 HABA 0551 0343 15951

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!