Foto: Publicitātes attēli

Otrdien, 13. maijā, plkst. 16 radoši informatīvajā telpā "Esplanāde 2014" notiks "Dzejas un repa sacīkstes". Rakstniecības un mūzikas muzeja organizētās sacensības notiks, atzīmējot Valsts valodas dienu, kuru jau trešo gadu daudzviet Latvijā svin Jura Alunāna dzimšanas dienā.

Sacīkstēs piedalīsies dzejas un repa autori vecumā no 16 gadiem. Dalībniekus vērtēs dzejas un repa profesionāļu žūrija: dzejnieces Inga Gaile un Iveta Ratinīka, reperi Žaks (Žaks Bernards) un Ansis (Ansis Kolmanis). Pasākumu vadīs Mixmasters AG (Andris Gailis).

Katrā no sacīkšu kategorijām tiks apbalvoti trīs laureāti. Galvenā balva uzvarētājam dzejas grupā – dalība Rakstnieku savienības "Literārajā akadēmijā", repa grupā – vienas dziesmas ieraksts profesionālā ierakstu studijā.

Ieskats iepriekšējo "Dzejas un repa sacīkšu" norisē Rakstniecības un mūzikas muzejā "Dzejas dienu 2013" ietvaros:

Konkurss norisināsies trīs kārtās:

Pirmajai kārtai dalībniekiem iepriekš jāsagatavo lasījums/ brīvrunas priekšnesums (maksimālais ilgums – divas minūtes), kas var tikt papildināts ar paša dalībnieka sagatavotu muzikālu pavadījumu (rīkotāji nodrošina dalībniekiem rokas radio mikrofonu un iespēju atskaņot audio ierakstus). Žūrija priekšnesumus vērtēs 5 baļļu sistēmā.

Pēc vērtējumu summēšanas puse dalībnieku no katra žanra grupas iekļūs otrajā kārtā, kurā dzejas grupas dalībniekiem jāuzstājas ar dzejas lasījumu (līdz divām minūtēm) bez muzikāla pavadījuma; savukārt repa grupas pārstāvji uzstāsies ar brīvrunu (līdz divām minūtēm) par žūrijas dotu tēmu (muzikālo pavadījumu nodrošinās repa sacīkšu vadītājs). Otrajā kārtā žūrijas vērtējumam un komentāram pievienosies arī skatītāju balsojums.

Trešajā kārtā iekļūst divi dalībnieki no katra žanra grupas. Abi repa grupas dalībnieki mērosies spēkiem brīvajā repa cīņā, bet dzejas grupas konkursantiem žūrija dos tēmu, par kuru attīstīt dzejas improvizāciju. Arī trešo kārtu vērtēs gan profesionāļu žūrija, gan skatītāji. Vietu sadalījums veidosies pēc visās trīs kārtās iegūto baļļu un skatītāju vērtējuma apkopojuma.

Pieteikšanās sacīkstēm iespējama līdz 2014. gada 11. maijam, rakstot uz e-pastu sacikstes@rmm.lv un norādot vecumu, kā arī pārstāvēto žanru: dzeju vai repu. Dalībnieku skaits ir ierobežots; dalība tiks apstiprināta pieteikšanās secībā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!