Foto: LETA
Izvērtējot no 2011. gada jūnija līdz 2012. gada jūnijam Latvijā iznākušās bērnu grāmatas, žūrija nosaukusi arī Baltvilka balvas nominantus rakstniecībā un mākslā.

Uz Jāņa Baltvilka balvu bērnu literatūrā pretendē: Māra Zālīte par grāmatu "Tango un Tūtiņa ciemos" (liels un mazs, 2011), Inese Zandere par dzejoļu krājumiem "Dieguburti" (liels un mazs, 2011) un "Izdomā sev auto!" (liels un mazs, 2011), kā arī grāmatu "Kā Lupatiņi mainījās" (liels un mazs, 2011), Māris Rungulis par grāmatu "Nekrietnais Alfrēds" (liels un mazs, 2012), Māra Cielēna par grāmatu "Lidojums" (Lietusdārzs, 2011), Valdis Rūmnieks par grāmatu "Murjāņu kurmītis un viņa draugi" (Zvaigzne ABC, 2011), Anna Strautniece par grāmatu "Labu labais, kreisi kreisais" (Alis, 2011).

Uz Jāņa Baltvilka balvu grāmatu mākslā pretendē: Gundega Muzikante par ilustrācijām V. Rūmnieka grāmatai "Murjāņu kurmītis un viņa draugi" (Zvaigzne ABC, 2011) un M.Cielēnas grāmatai "Lidojums" (Lietusdārzs, 2011), Reinis Pētersons par ilustrācijām Ulfa Starka grāmatai "Mans draugs Pērsijs, Bufalo Bils un es", (liels un mazs, 2011), I.Zanderes grāmatai "Kā Lupatiņi mainījās" (liels un mazs, 2011) un M.Runguļa grāmatai "Nekrietnais Alfrēds", (liels un mazs, 2012), Ūna Laukmane par ilustrācijām I.Zanderes grāmatai "Dieguburti", (liels un mazs, 2011), Elīna Milta par ilustrācijām Gintas Narnickas un Ligijas Zariņas grāmatai "Ceļojuma dienasgrāmata", (Mantika, 2011).

Šogad LBJLP prezidentes, Latvijas universitātes profesores Ilzes Stikānes vadītajā Baltvilka balvas žūrijā strādāja arī literatūras zinātnieks, žurnāla "Latvju teksti" kritikas nodaļas redaktors Jānis Ozoliņš, Latvijas Nacionālās bibliotēkas Bērnu literatūras centra vadītāja Silvija Tretjakova, Latvijas Mākslas akadēmijas Grafikas katedras vadītājs, profesors Guntars Sietiņš, mākslas zinātniece, LU docente Austra Avotiņa un mūziķis, divu bērnu tēvs Juris Kaukulis.

Laureāti tiks apbalvoti 24. jūlijā, kad, pieminot latviešu bērnu literatūras klasiķa dzejnieka Jāņa Baltvilka dzimšanas dienu, notiks balvas pasniegšanas ceremonija.

24. jūlijā notiks arī ikgadējie bērnu literatūras lasījumi, kuros piedalīsies gan Baltvilka balvas 2012. gada starptautiskie laureāti Mikolajs Ložiņskis un Ingmāra Balode, gan latviešu autori un tulkotāji, kas lasīs savus jaunākos darbus.

Jāņa Baltvilka balvas bērnu literatūrā un grāmatu mākslā pasniegšana notiek kopš 2004. gada, kopš 2008. gada balvu piešķir arī vienam Baltijas jūras reģiona rakstniekam un viņa darba tulkotājam. Balvas uzdevums ir fokusēt sabiedrības uzmanību uz pozitīvu mērķi - bērnu, kurš lasa interesantu un skaistu grāmatu latviešu valodā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!