Foto: Publicitātes foto
Cēsu mākslas festivālu, kas šogad svinēja savu 10. jubileju, apmeklējuši 14 tūkstoši interesentu, portālu "Delfi" informē festivāla rīkotāju pārstāve Egija Saļņikova.

Festivāls mēneša garumā piedāvāja 22 vizuālās mākslas, mūzikas, kino un teātra mākslas pasākumus. No tiem apmeklētākie – laikmetīgās mākslas izstāde Cēsu alus brūzī, ko apmeklēja 4500, festivāla patrona SEB bankas piedāvātā izstāde – 3000 interesenti. Savukārt jubilejas centrālo notikumu, kas spoži izskanēja 6. augustā – Džordža Gēršvina operas "Porgijs un Besa" koncertiestudējumu Cēsu pils parkā, noskatījās 2500 skatītāji.

"Desmitais festivāls nostiprināja pārliecību, ka mums ir sava publika, kas uzticas un nodrošina pilnas pasākumu auditorijas. Tik ātri kā šogad līdz šim biļetes nav bijušas izpārdotas ne uz koncertiem, ne Grand Prix skates teātra izrādēm, nemaz nerunājot par operas koncertiestudējumu, kur sēdvietas pilnībā beidzās jau labu laiku pirms pasākuma. Paldies apmeklētājiem par šo uzticību, tas mūs motivē strādāt tālāk!" saka festivāla direktors Juris Žagars.

"Esam guvuši arī jaunu pieredzi, ko nekur nevar iemācīties – šogad pirmo reizi 10 gadu laikā brīvdabas koncertuzveduma laikā uzlija lietus. Tas vienmēr bijis kā drauds " bet ja nu lietus, ko tad.... "! Visu var atrisināt: izrādās publika zina, ka drošībai jāņem līdzi lietusmēteļi un lietussargus nelieto, savukārt mēs tagad zinām, kā no lietus pasargāt gan orķestri, gan solistus, un kā parkā izvietot skatuves, lai nelabvēlīgu laika apstākļu dēļ izrāde nav pat jāpārtrauc. Bet pats galvenais: arī nākamgad festivāla programmā būs lielais operas koncertiestudējums, šo tradīciju esam izlēmuši paturēt katru gadu!" sola Žagars.

Cēsu mākslas festivāls šogad notika no 17. jūlija līdz 12. augustam.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!