Foto: Publicitātes foto
Ar laikmetīgās mākslas izstādi "Laikmetīgā ainava" un koncertu "Klātbūne" 15. jūlijā atklāts 10. Mākslas festivāls "Cēsis 2016", kas norisināsies līdz 6. augustam, piedāvājot virkni augstvērtīgu kultūras notikumu.

Laikmetīgās mākslas izstādei "Laikmetīgā ainava", kas allaž ir aplūkojama Cēsu Alus brūzī, jaundarbus radījuši Paula Zariņa, Ieva Epnere, Kristaps Epners, Romans Korovins, Kristāna Dimitere, tekstu grupa "Orbīta", Sergejs Davidovs, Inga Meldere, Sarmīte Māliņa un Kristaps Kalns, Krišs Salmanis, Anna Salmane un Kristaps Pētersons.

Izstādes atklāšanu papildināja performance "12 etīdes par dzīves jēgu", kas notika izstādē skatāmā Annas Salmanes, Kriša Salmaņa un Kristapa Pētersona darba "Etīde" ietvaros. Performanci izpilda Jēkabs Nīmanis (klarnetes, saksofons), Ēriks Kiršfelds (elektriskais čells), Uģis Krišjānis (sintezators) un Kristaps Pētersons (kontrabass, elektriskā ģitāra, basģitāra)."

Apmeklētājiem tika atvērta arī Latvijas Mākslas akadēmijas studentu un absolventu "SEB stipendija glezniecībā" laureātu darbu izstāde "Nākotnes retrospekcija" Cēsu Izstāžu namā, kur skatāmi Neonillas Medvedevas, Ata Jākobsona, Zanes Tučas, Laimdotas Steķes, Klāva Loris, Madaras Neikenas un Zīles Ziemeles darbi.

Festivāla atklāšanas koncertā "Klātbūtne" uzstājās čellists Kristaps Bergs un DD orķestris diriģenta Jāņa Liepiņa vadībā, atskaņojot Pētera Vaska 2. čellkoncertu un saņemot pelnītus stāvapplausus.

Plašāk par šā gada Cēsu mākslas festivāla programmu – www.cesufestivals.lv.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!