Foto: DELFI

Jau vienpadsmito gadu Latvijas Mākslas akadēmijā (LMA) atklāts viens no spilgtākajiem notikumiem vizuālajā mākslā – izstāde, gadatirgus un labdarības akcija "Jarmarka". Tajā līdz pat 31. decembrim būs nopērkami aptuveni 10 000 unikāli darbi - jauno talantu gleznas, tekstils, keramika. Šajā laikā būs iespējams arī ziedot līdzekļus LMA vēsturiski nozīmīgo jūgendstila telpu restaurācijai.

Šī gada "Jarmarkai" izvēlēts koncepts "atrodi dārgumus", kas Jarmarku pielīdzina lielai dārgumu krātuvei, kurā katrs var atrast savu īpašo dārgumu.

"Jarmarka" studentiem sniedz iespēju studiju laikā tapušos darbus izstādīt plašākai auditorijai, iegūstot papildus ienākumus, daļu no tiem ziedojot LMA restaurācijai. Savukārt apmeklētājiem tā ir izdevība iegādāties oriģinālus mākslas darbus, kuru vērtība ar gadiem tikai aug.

Ik gadu mākslas gadatirgu apmeklē aptuveni 25 000 apmeklētāju, kuru vidū ir mākslas kritiķi, galeriju īpašnieki, sabiedrībā zināmi uzņēmēji un vēstniecību pārstāvji. Kopumā "Jarmarkā" iespējams apskatīt un iegādāties vairāk kā 300 jauno mākslinieku un LMA pasniedzēju radītus darbus.

Šogad "Jarmarka" saviem apmeklētājiem sadarbībā ar uzņēmumu "Officeday" piedāvās arī trīspadsmit pasaulē slavu ieguvušu mākslinieku darbu izstādi. Izstādē būs apskatāmas dažādās tehnikās no biroja piederumiem veidotu mākslas darbu retrospekcijas, kuru autori nāk no vienpadsmit pasaules valstīm.

""Jarmarka" ir kļuvusi par LMA un Latvijas kultūras dzīves neatņemamu sastāvdaļu. Gandrīz katru gadu tiek pārdoti vairāk nekā puse no visiem izstādītajiem mākslas darbiem, un kāds no studentiem kļūst par mākslas aprindās zināmu mākslinieku," stāsta gadatirgus organizatore, pasākumu aģentūras "Pareizā ķīmija" direktore Gundega Turnele.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!