Foto: Shutterstock
Šveices pilsētā Roršahā ir noslēdzies 17.Starptautiskais smilšu skulptūru festivāls, kurā uzvarējuši latviešu mākslinieki Kārlis Īle un Maija Puncule ar skulptūru "Iekšpuse - ārpuse", informēja Jelgavas pilsētas pašvaldības iestādes "Kultūra" pārstāvis Ivars Pirvics.

Skulptūra atveido sievieti. Tā ir vienlaikus gan majestātiska, gan dinamiska, kas panākts ar kompozīcijas uzbūvi un gleznieciski ekspresīvu virsmas apdari. Īpašu noskaņu rada gaismas un ēnas spēle, ko veido vairāki paralēli šķērsgriezumi.

"Abu Latvijas tēlnieku radītā skulptūra no vienas puses atveido sievieti, kuras ārējā forma vairāku pakāpju veidā pārvēršas par pusapli, bet viņas krūtīs ir atvērts neliels logs uz iekšējo pasauli. No skulptūras otras puses atklājas, ka aiz šī mazā loga slēpjas liels vairāku slāņu iekšējās pasaules dziļums," darbu raksturoja Pirvics.

Roršahas starptautiskais smilšu festivālā pēc skiču atlases tiek izvēlēti pasaules labākie smilšu tēlnieki. Pasākumā piedalījās 10 komandas, kas veidoja skulptūras par šā gada tēmu "Metamorfozes".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!