Foto: DELFI
Latvijas neatkarības atjaunošanas gadadienā, vienu dienu pēc Latvijas Nacionālās bibliotēkas Spāru svētkiem būvnieki un bibliotēkas darbinieki piedāvā iespēju aplūkot jauno ēku no līdz šim neierasta skatu punkta - tiks atvērti būvniecības žoga vārti un visi interesenti varēs ielūkoties ēkas būvlaukumā, portālu "Delfi" informē sabiedrisko attiecību aģentūras "Baltijas Komunikāciju centrs" pārstāve Marta Krivade.

"Pēdējā gada laikā cilvēki pastiprināti interesējas par iespēju aplūkot būvi, katru nedēļu pie mums viesojas vairākas skolēnu un būvniecības studentu ekskursiju grupas, tāpēc izlēmām pēc spāru svētkiem dot iespēju ikvienam interesantam piekļūt bibliotēkas ēkai tik tuvu, cik šobrīd iespējams. Mēs ceram, ka arī turpmāk izdosies rīkot šādus notikumus un cilvēki, kuriem interesē Latvijas Nacionālās bibliotēkas būvniecības gaita, drīzumā varēs apmeklēt tradicionālās atvērto durvju dienas," norāda NBA valdes priekšsēdētājs Māris Saukāns.

LNB direktors Andris Vilks un dzejniece Inese Zandere no "Vēstījuma nākotnes lasītājiem" norāda, ka "jaunā bibliotēka - tā ir mūsu pārliecība par latviešu kultūras unikalitāti un vērtību, nacionālās valsts pastāvēšanas jēgu un nācijas dzīvotgribu... Bibliotēka ir iespēja. Mēs dodam iespēju visai Latvijai izmantot šos vārtus uz informāciju, iespēju jebkurā brīdī jebkurā Latvijas vietā saņemt informāciju no mūsu valsts bibliotēku bagātajiem krājumiem. Mēs padarām informāciju pieejamu ikvienam cilvēkam, neatkarīgi no viņa dzīvesvietas, sociālā stāvokļa, vecuma vai citiem kritērijiem. Mēs dodam iespēju aizvien lielākam cilvēku skaitam Latvijā šķērsot robežu starp labklājību un nabadzību, jo šī robeža ir izglītība. Mēs dodam iespēju ikvienam, neatkarīgi no materiālā stāvokļa, turpināt apgūt zināšanas jebkurā vecumā un radikāli mainīt savu dzīvi. Mēs pretojamies šaurības radītajam piespiedu elitārismam un beidzot ļaujam bibliotēkai īstenot savu demokrātisko būtību. Bibliotēkā mēs paši lasām savu nākotni."

Visi interesenti bibliotēkas būvlaukumā varēs ielūkoties no pulksten 13 līdz pulksten 16. Ieeja būvlaukumā iespējama gan no Mūkusalas ielas, gan Valguma ielas puses. Turpat uz vietas cilvēkiem būs iespējams sastapt gan būvniekus, gan bibliotēkas darbiniekus, lai uzdotu sev interesējošos jautājumus par bibliotēku un tās būvniecības gaitu.

Latvijas Nacionālās bibliotēkas būvdarbiem ikviens interesents var sekottiešraidē - www.nba.lv www.gaisma.lv un www.gaismaspils.lv


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!