Foto: LETA

Eiropas kultūras galvaspilsētas lielākais starptautiskais notikums – 8.Pasaules koru olimpiāde, ko Rīgā rīkoja nodibinājums "Rīga 2014" sadarbībā ar Vācijas kultūras organizāciju "Interkultur", ir noritējusi veiksmīgi un augstā mākslinieciskā kvalitātē. Olimpiādes organizatoru grupā un pakalpojumu nodrošināšanā kopumā bija iesaistīti vairāk nekā 1600 cilvēku no 15 valstīm, portālu "Delfi" informē "Rīga 2014" pārstāvji.

"Vispirms vēlos pateikt lielu paldies vairāk nekā 27 000 Pasaules koru dalībniekiem no 460 koriem, kuri no 73 valstīm ieradās Rīgā, lai svinētu pasaulē lielākās kordziedāšanas olimpiskās spēles. Pateicoties dziedātājiem no visas pasaules Rīga kļuva par Pasaules koru galvaspilsētu.

Vēlos izteikt lielu paldies visiem skatītājiem un klausītājiem, kuri apmeklēja un piedalījās daudzajos koncertos Rīgā un Latvijā. Paldies visai Vācijas kultūras organizācijas "Interkultur" organizatoru grupai par uzticēšanos un labo sadarbību, paldies sadarbības partneriem, Rīgas pilsētas atbildīgajiem dienestiem, 8. Pasaules koru olimpiādes mākslinieciskajam vadītājam Romānam Vanagam, koru diriģentiem, vairāk nekā 500 koru asistentiem un brīvprātīgajiem par 8.Pasaules koru olimpiādi Rīgā – Eiropas kultūras galvaspilsētā," pauž nodibinājuma "Rīga 2014" vadītāja Diāna Čivle.

Nodibinājums "Rīga 2014" par 8.Pasaules koru olimpiādes veiksmīgu organizēšanu izsaka pateicību visām 8.Pasaules koru olimpiādes programmas pasākumu radošajām grupām – režisoriem, scenogrāfiem, mūziķiem, māksliniekiem un koncertu tehniskajiem nodrošinātājiem, atbalstītājiem un medijiem.
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!