Foto: LETA

Latvijas Grāmatizdevēju asociācija, kas jau 20 gadus rīko grāmatu mākslas konkursu "Zelta ābele", aicina iedzīvotājus un organizācijas dāvināt šo gadu laikā nominētās grāmatas, lai izveidotu bagātīgu un visaptverošu jubilejas izstādi.

Kā informē Latvijas Grāmatizdevēju asociācijas vadītāja Dace Pugača, plaša jubilejas izstāde "Konkurss Zelta ābele. Atjaunotās Latvijas grāmatu māksla 20 gados" norisināsies Latvijas Mākslas akadēmijā no 5. līdz 25. aprīlim.

"20 gados ir nominētas 795 grāmatas. Diemžēl visas vairs nav pieejamas ne Grāmatizdevēju asociācijā, ne apgādos, kuri tās izdevuši. Tādēļ, lai izstādes ekspozīcija būtu pēc iespējas pilnīgāka, Latvijas Grāmatizdevēju asociācija lūdz dāvināt trūkstošās grāmatas (grāmatā ierakstot dāvinātāja vārdu) un 27. martā no plkst. 10.00 līdz 17.00 nest tās uz Mākslas akadēmijas aulu," aicina Dace Pugača.

Trūkstošo grāmatu saraksts lejuplādējams šeit!

Jau ziņots, ka konkursa "Zelta ābele 2012" uzvarētāji šogad tiks paziņoti svinīgā ceremonijā 4. aprīlī Latvijas Mākslas akadēmijas Lielajā aulā.

Kā ik gadu, arī lasītājiem ir iespēja novērtēt skaistākās pagājušajā gadā Latvijā izdotās grāmatas un piedalīties publikas balsojumā, kas norisinās portālā "Delfi". Nobalsot par skaistākjām grāmatām varēs līdz 2. aprīlim (ieskaitot).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!